Defileul Dunării – oaza de relaxare a turiștilor de pretutindeni!

Orașul Moldova Nouă devine tot mai curtat, pe partea de turism, și asta datorită exploatării bunului cel mai de preț (de factură naturală) – Dunărea. În fiecare an, nenumărați turiști optează pentru cursele de agrement pe Dunăre, traseul parcurs cu ambarcațiunea Baziaș 1 (Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubăț – Insula Ostrov) fiind un adevărat prilej pentru a căpăta atât cunoștințe, cât și forțe proaspete.

Într-un interviu acordat expressdebanat.ro, l-am întrebat pe administratorul navei, Flavius Bălășoiu, cine sunt cei care solicită plimbările cu vaporașul, precum și zona de proveniență a turiștilor. În consecință, iată ce declară Bălășoiu: „Ne curtează turiști din toată țara: că-i Piatra Neamț, că-i Iași, Buzău, Maramureș, nu contează. Majoritatea sunt pensionari, care vor să-și facă croazierele pe Dunăre. Mai mult decât atât, aș vrea să precizez că, la Moldova Nouă, suntem singurii și există un potențial uriaș în privința navelor. Să sperăm că reușim, la anul, să încheiem un sezon plin. Începând cu luna martie, am decis să facem o campanie foarte puternică de publicitate și eu sunt 100% convins că există posibilitatea să fim dependenți doar de noi și numai de noi”.

În privința numărului de persoane, pe sezon, reprezentantul Eoliana Caraș spune că nu s-a făcut încă un calcul exact: „Din câte știu, nici administrația trecută nu a făcut un calcul, dar din ceea ce luăm noi și din telefoanele primite, din prenotări și din toate acestea, eu cred că există posibilitatea ca întreg sezonul să fie acoperit, vorbesc aici de sâmbătă și duminică (de către călători), iar, în decursul săptămânii, să putem face alte plimbări cu vaporașul: de exemplu, cu instituțiile (școlile)”.

expresb 1000x100

Cursele pe Dunăre, în zone de o frumusețe aparte, și-ar putea mări traseul (începând cu anul viitor) spre Serbia, după punerea la punct a anumitor chestiuni de ordin tehnic: înlocuirea motoarelor actuale cu altele mai mari (mai puternice).