Decebal, în haine de cinci stele! Cade paragina din Herculane, apare luxul!

Stațiunea de pe Valea Cernei se modernizează, e adevărat, într-un ritm destul de lent, dar dintre ruine, boarfe și chilipiruri vândute pe trotuare se zăresc tot mai multe unități de cazare de lux!

Mai întâi, Diana. Apoi, Afrofita. La scurt timp, Minerva. Mai nou, Versay. Toate au fost la un moment dat niște ruine. Astăzi sunt însă unități de cazare de top, adevărate resorturi. Urmează Decebal, salvat de la prăbușire și anunțat de noul proprietar pe viitoarea listă restrânsă a hotelurilor de cinci stele din stațiunile balneare românești. Bijuteria arhitectonică din centrul istoric al stațiunii de pe Cerna a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Primele planuri ale investitorului, firma omului de afaceri clujean Nicolae Căpușan, SC TI Trust Invest SRL din Cluj, au fost date peste cap de birocrație și de statutul imobilului, acela de clădire de patrimoniu și monument istoric Clasa A, astfel că lucrările sunt mult întârziate. În prezent se lucrează însă intens și la nivelul superior se vede deja reabilitată mansarda.

Cu o istorie de peste 20 de ani în domeniile hotelier, turistic și imobiliar, compania clujeană a anunțat că intenționează să facă din bătrânul Decebal un hotel de 5 stele, căruia să-i redea aerul aristocratic pe care centrul istoric din Băile Herculane l-a avut, dar pe care turiștii nu l-au mai respirat de decenii.