Debut infernal pentru Mugur Gușatu la ASU Poli: meci pe terenul liderului Turris!

ASU Poli pornește la un nou drum cu antrenorul Mugur Gușatu, care are poate cel mai greu start de mandat, pe terenul liderului Turris Turnu Măgurele, echipa cu cinci victorii din tot atâtea etape. Pentru alb-violeți, momentul e dificil, mai ales că sunt și probleme de lot. Însă noul tehnician mizează pe dăruire!

Gușatu vrea ca echipa să meargă cu încredere în această deplasare. „Este o onoare pentru mine să antrenez clubul la care m-am simțit cel mai bine din punct de vedere fotbalistic. Am venit cu mare încredere la clubul care este cel mai iubit din Banat și poate chiar din Transilvania. Am speranțe de la acest joc, cu toate că am venit într-un moment nu prea prielnic din punct de vedere sportiv. Am încredere în jucători, în echipă, că vom aborda meciul cu maximă răspundere și că vom avea câștig de cauză. Cel mai important este capitolul adaptabilității, să cunosc bine jucătorii și colaboratorii. Este greu în două-trei zile. Eu cred că am încercat să îi fac să înțeleagă că vreau altceva de la ei, să-și recapete forța și încrederea în forțele proprii. Toate meciurile sunt dificile, dar acest meci e foarte greu datorită faptului că jucăm cu prima clasată, care are un grad de încredere foarte ridicat și au jucători de valoarea primei ligi. S-au mai întărit cu Pațurcă și Buleică, ei continuă să se întărească cu jucători de valoare.”, a precizat tehnicianul.

Noul antrenor nu are tot lotul valid. Juniorul Lazăr e accidentat, iar actele pentru moldovenii Zabun și Tîmbur nu au venit nici acum! Călin Popescu este convocat la naționala de juniori, iar Cristian Dros, la cea de seniori a Republicii Moldova. Antrenorul spune că nu s-a concentrat atât de mult pe o eventuală schimbare de sistem, ci mai mult de mentalitate. „Sistemul de joc îl creează calitățile jucătorilor și nu neapărat dacă eu îmi doresc să jucăm 4-3-3 ca Barcelona. În dinamica jocului se pot schimba multe. Contează cum tratează jucătorii fazele. Au și ei slăbiciunile lor, dar rămâne de văzut cum le vom specula. Eu cred că întotdeauna, într-un joc de fotbal, cine s-a sacrificat mai mult, a câștigat, așa că eu mă bazez pe sacrificiul lor.”, a mai spus Gușatu.

În ceea ce îi privește pe jucători, se gândesc să urce de pe locul 15, unul aflat deasupra locurilor retrogradabile. „E un meci foarte greu, cu echipa de pe primul loc. Sperăm să facem un joc bun și să câștigăm cele 3 puncte, că avem mare nevoie de ele. Dacă suntem 100%, avem șanse mari să câștigăm. Trebuie să ieșim din zona periculoasă a clasamentului, să ne liniștim puțin. Turris mi se pare o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni individual. Eu am văzut și îi cunosc, sunt foarte uniți și cred că de aceea sunt și rezultatele. Trebuie și noi să fim uniți ca să câștigăm.”, a precizat Alin Ignea.

Bogdan Vasile spune că faptul că adversarul de sâmbătă e lider nu trebuie să îi sperie pe coechipieri. „Meci greu cu liderul, însă nu cred că trebuie să ne sperie acest lucru. Și anul trecut am făcut meciuri bune împotriva echipelor bine cotate. Sperăm să venim cu puncte de acolo. Probabil s-a întâmplat ceva după înfrângerea cu Daco-Getica, nimeni nu se aștepta să pierdem cu o echipă din tineri. Nu e nicio tragedie, de abia a început campionatul, mai sunt multe de pus la punct. Mai sunt 33 de etape rămase și multe puncte puse în joc.”, a precizat Vasile.

Jocul dintre Turris și Poli începe sâmbătă, la ora 11.00 și nu va fi televizat.