Debut cu stângul pentru Ripensia cu antrenorul Alexandru Pelici. Timișorenii au pierdut la Ploiești, cu Petrolul

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Alexandru Pelici a debutat cu stângul pe banca Ripensiei, cu un meci pierdut cu 1-0 la Ploiești. Deși scorul indică o diferență minimă, bănățenii au avut o singură ocazie și niciun șut pe poartă, în timp ce ploieștenii au marcat repede și dominat steril. Ripensiștii au terminat meciul în nouă oameni, după eliminarea portarului Dobre și o accidentare după efectuarea celor trei schimbări. 

Ripensia nu prea a contat deloc în meci, iar în prima repriză a fost dominată categoric. În minutul 4, Petrolul a marcat, după un corner bătut de pe dreapta de Claudiu Herea. Paul Antoche a venit la limita careului mic și de acolo a marcat cu capul, la colțul lung. Dominarea gazdelor a fost categorică, dar fără mari ocazii de poartă. La jumătatea reprizei, Dobre a boxat bine din fața lui Arnăutu, iar Danci a venit și a reluat peste poartă. Până la pauză, Ștefănescu a mai avut un șut care s-a dus pe lângă poartă. În repriza a doua, lucrurile s-au complicat și mai mult pentru Ripensia.

În minutul 48, Ștefănescu a scăpat de lângă Străuț, iar Dobre a ieșit și l-a faultat la 25 de metri. Arbitrul l-a eliminat pe portarul de 17 ani al bănățenilor, deși Străuț îl scotea pe colegul său din postura de ultim apărător. Cu om în minus, Pelici l-a scos pe Popovici, pentru a-l introduce pe portarul de rezervă Păduraru. Cu om în plus, ploieștenii și-au enervat suporterii doar cu posesia, iar fanii au cerut din tribune demisia președinteleui Cristian Vlad. Petrolul putea profita de o gafă a lui Popa, care a preluat cu fața spre propria poartă. Ștefănescu l-a deposedat și i-a pasat lui Saim, care a ratat însă din poziție ideală.

Ripensia, fără șut pe poartă tot meciul

Singura ocazie a Ripensiei a venit după ce oaspeţii au prins mai mult curaj în joc. În minutul 75, Cluci a preluat cu spatele la poartă în 14 metri și i-a pasat lui Călin Toma, care a șutat puțin pe lângă poartă. Timișorenii au terminat meciul în nouă oameni, deoarece din minutul 86, nou-intratul Ungureanu a fost scos cu targa și nu a mai putut reintra. Bănățenii epuizaseră cele trei schimbări, astfel că au terminat jocul în nouă fotbaliști. Chiar și așa, Petrolul a continuat să paseze în spate, spre enervarea fanilor, iar șutul spre poartă a lui Danci nu l-a putut încurca pe Păduraru.

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Petrolul Ploiești: Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – M. Chindriş , Danci – Cl. Herea (min 67 Lumu), Ştefănescu (min 81 N. Popescu), Saim (min 81 R. Grecu) – Arnăutu

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, Bg. Străuţ, Hecsko, C. Toma  – Burdeţ, Apro (min 46 Anghelina) – Al. Popovici (min 51 Păduraru), Zaluschi (min 81 Ungureanu), Cluci – M. Gueye

Etapa viitoare, Ripensia are alt meci greu acasă, cu CS Mioveni.

foto: facebook.com/RipensiaTimisoara

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/