Debut cu stângul pentru Contra în preliminariile Euro 2020. Benzar și Moți, rezerve!

Naționala României a pierdut cu 1-2 primul meci din campania de calificare pentru Campionatul European din 2020, jucat cu Suedia, la Stockholm. Un început cu stângul pentru naționala timișoreanului Cosmin Contra, una în care nu a jucat niciun bănățean!

La lot sunt convocați timișoreanul Romario Benzar și fundașul central reșițean Cosmin Moți. Contra a preferat însă o altă formulă de start în meciul din Suedia. Poate nu o opțiune foarte fericită, până la urmă. După un debut de meci în care România lega acțiunile, lipsind însă execuția decisivă în careu, în minutul 33, Suedia a marcat după două greșeli caraghioase comise de Manea și de Dragoș Grigore. Quaison a profitat și l-a bătut pe Tătărușanu.

Diferența a crescut și mai mult în minutul 40. Quaison a centrat, iar Claesson a marcat cu șut la colțul lung. La pauză, Contra a mutat ofensiv cu Keșeru, iar atacantul bihorean a reușit să reducă diferența. Suedia nu a arătat chiar ca o sfertfinalistă de Mondial, dar chiar dacă „Guriță” a mai plusat ofensiv, România a nu a reușit să egaleze.

Marți, de 21.45, România joacă acasă cu Insulele Feroe, la Cluj, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

foto: frf.ro