Debarcarea lui Hurduzeu, înăbușită cu girul Bucureștiului! Noncombat, trădări, abuzuri, ilegalități și frustrări!

Nucleul coagulat în PSD Caraș-Severin care forțează organizarea de alegeri și, implicit, debarcarea președintelui desemnat din sediul de pe Kiseleff, a fost trecut pe linie moartă chiar sub ochii prim-vicepreședintelui social-democrat, Sorin Grindeanu. Ion Mocioalcă stă deocamdată deoparte, dar pacea între social-democrații cărășeni e acum cea mai puțin probabilă variantă!

Lista cu semnăturile mai multor membri PSD Caraș-Severin prin care i se solicita demisia lui Liviu Dragnea a produs valuri uriașe pe Bârzava. Ion Mocioalcă a plecat imediat din PSD, Luminița Jivan a fost impusă la comanda filialei cărășene și mai mulți locotenenți disciplinați au fost maziliți, iar alții izolați. Istoria se poate repeta în aceste zile, când o altă listă cu semnături a luat drumul Bucureștiului. De data asta e vorba despre vreo 70 de semnatari ai unei solicitări privind organizarea de alegeri în PSD Caraș-Severin care să pună capăt interimatului asigurat de Silviu Hurduzeu. Un Silviu Hurduzeu contestat de cei care au format un nucleu și asta chiar imediat după ce a pierdut șefia Consiliului Județean. Practic, de acolo a început totul. Prezența lui pe lista pentru alegerile parlamentare și modificarea acesteia după votul dat în cadrul filialei au adâncit și mai mult ruptura. Conflictul mocnit a ieșit la suprafață odată cu dizolvarea comitetului de conducere al PSD Caraș-Severin și cu suspendarea din partid pe o perioadă de un an a mai multor nume importante, pe motiv că nu s-au implicat în campania pentru alegerile parlamentare și pentru că au lovit în Silviu Hurduzeu știrbind imaginea PSD.

„Hurduzeu nu mai are cum să conducă partidul!”

Consilierul județean Ioan Crina a dat printre primii cărțile pe față: Silviu Hurduzeu a fost candidatul nostru la CJ și eu l-am susținut. Mi se părea pe vremea aia un tip de perspectivă. După alegerile de la CJ, Silviu Hurduzeu a pierdut la un scor neașteptat. Nu este posibil, după patru ani, să nu te faci cunoscut și să nu câștigi. A pierdut cam la 10.000 de voturi diferență. În partid au apărut discuții. Eu, în 2016, când am pierdut, mi-am depus mandatul și pierdusem la 400 de voturi. Așa trebuia să facă și el. Mai mult, el a fost recompensat și pus pe primul loc la parlamentare. Silviu Hurduzeu trebuia să-și depună mandatul. Dacă PSD mai vrea să conducă vreodată în Caraș-Severin, Hurduzeu nu mai are cum să conducă partidul. După ce a pierdut alegerile, trebuia să facă pasul în spate, nu să fie primul la deputați. Dacă a avut obligație față de Ion Mocioalcă, putea să-l lase în locul lui. Trebuia să renunțe și la conducerea interimară a partidului!”

Ioan Crina mai spune că, imediat după parlamentare, s-a făcut un alt birou județean total ilegal, din care au fost eliminați toți cei care îl contestau pe președintele Hurduzeu. Încă un motiv în plus pentru a li se alătura lui Marius Damian și Luca Mălăiescu în demersul lor de a forța alegeri în filială. Consilierul județean nu exclude nici varianta revenirii lui Ion Mocioalcă la șefia PSD Caraș-Severin, însă nu o vede cu ochi buni: „ Ion Mocioalcă își dorește conducerea partidului, să îi fie aproape lui sau să fie chiar el. E un pic rușinos, ai plecat din partid, vii înapoi și vrei să îl și conduci. Cred că 99% îl va susține pe Hurduzeu, dar eu nu cred că acesta va mai câștiga dacă se fac alegeri corecte!”

Interimatul lui Hurduzeu nu funcționează!

Pe asta mizează și Luca Mălăiescu, liderul social-democrat de pe Valea Bistrei. „Sunt nemulțumiri și vor fi mai mulți candidați, dar nu înseamnă că după ce se vor finaliza aceste alegeri și vom avea o nouă conducere, nu vom sta din nou toți la aceeași masă. Trebuie să facem cât mai repede alegeri pentru că lucrurile acum nu sunt pe un un făgaș bun. Conducerea interimară a făcut greșeala să constituie un nou birou interimar, care a fost creat pentru a avea majoritatea în votarea anumitor decizii care sunt pe placul unora. A mai avut loc și o ședință la Caransebeș într-o locație nepotrivită pentru o ședință de partid și s-a luat o decizie de excludere a fostului primar de la Brebu din funcția de președinte de organizație. Au ca scop precis să-și numească președinți de organizații noi, acolo unde se poate, pentru a-și fideliza cât mai mulți președinți de organizație. Aceste lucruri nu sunt fair-play și toate acestea se vor întoarce ca un bumerang împotriva celor care iau astfel de decizii. Eu cred că, statutar, acești membrii nici nu pot exclude un președinte de organizație. Un birou interimar nu are puteri depline, ca și o conducere statutară. Ion Mocioalcă nu are nicio funcție în PSD, dar, politic, are anumite afinități pentru Silviu Hurduzeu și îl va sprijini în continuare. Noi vrem alegeri, dar asta nu înseamnă că vrem capul cuiva. Noi vrem alegeri cât mai repede pentru că acest interimat nu funcționează. Noi vrem să avem o structura stabilă de conducere, să revenim la normalitate!”, a spus primarul de Oțelu Roșu pentru expressdebanat.ro.

Măsuri abuzive, nelegale și nestatutare

Demisia lui Hurduzeu, după ce a pierdut șefia Consiliului Județean, ar fi însemnat un act de normalitate, mai spune Mălăiescu. Cuvinte mult mai dure la adresa președintelui Hurduzeu a folosit însă Gabriela Stuparu, liderul grupului PSD din Consiliul Județean, suspendată la rândul său pe o perioadă de un an din partid. „Din conducerea interimară, despre care am aflat la începutul lunii martie, făceam și eu parte. Mi se părea transparent să ne fie adusă la cunoștință această nouă structură de conducere. Am constatat că în baza unei hotărâri a Consiliului Politic Național din 17.12.2020 s-a decis dizolvarea vechii structuri și înlocuirea ei cu una nouă. Nu știu care au fost motivele. Probabil voi ajunge în situația de a contesta, fie la comisia de etică, fie în instanță. Chiar nu știu ce mi se poate imputa din punct de vedere statutar. Acum e o structură interimară a cărei componență a stabilit-o președintele organizației. Dânsul a solicitat această înlocuire având în vedere rezultatele de la alegerile locale și parlamentare. Cei de la centru, probabil, nu au avut niciun fel de implicare. Singurul care a decis aici probabil a fost președintele organizației. Această structura este nestatutară. Au luat niște măsuri în afara Statutului și cu o gravă încălcare a legii! Până la urmă, Statutul este legea internă a PSD-ului. Acum, pentru că am fost implicată în acțiunea de strângere de semnături pentru organizarea de alegeri, am fost suspendată din partid. Sunt aspecte de încălcare gravă și de formă, și de fond. Voi contesta și nu voi ezita chiar să solicit despăgubiri celor implicați în luarea unor astfel de măsuri abuzive, nelegale și nestatutare. Acea listă a fost semnată de 69 de oameni, probabil că lui Silviu Hurduzeu îi este frică să se organizeze alegeri”, a afirmat Gabriela Stuparu.

56 de organizații vor alegeri!

Deputatul Marius Damian n-a fost sancționat de partid, dar face parte din grupul nemulțumiților, al celor care insistă pentru organizarea alegerilor și pentru alegerea unei noi conduceri PSD Caraș-Severin. Mai mult, este numele propus pentru șefia filialei și îl avertizează pe președintele Hurduzeu că nu a pierdut niciun război politic până acum. „Eu niciodată nu am trădat partidul, deși oferte am avut. Eu nu sunt de acord cu deciziile radicale, tiranice. Nu e normal să-ți omori oamenii de partid care au avut rezultate. Eu am pierdut bătălii, dar războaiele pe toate le-am câștigat! E adevărat că am plecat în județ, în organizațiile locale, pentru că am avut semnale foarte, foarte multe că e nevoie de alegeri, de o conducere legitimă. Sunt 56 de organizații care solicită alegeri. Eu mă gândeam că Luca Mălăiescu poate fi un președinte bun pentru PSD Caraș-Severin, l-aș fi sprijinit, dar după niște discuții la nivel înalt s-a stabilit că trebuie să fie un parlamentar. Atunci mi s-a propus mie să candidez.”, a precizat Damian în redacția Express de Banat.

Absenți în campania electorală!

De cealaltă parte, Silviu Hurduzeu invită la calm, la o repoziționare a colegilor săi care să liniștească spiritele în PSD Caraș-Severin, pentru că există altfel și soluții mai dure, inclusiv excluderea din partid. „A existat o cvasimajoritate în luarea deciziilor de suspendare. Au fost doar două abțineri. Consider acest subiect încheiat și îi sfătuiesc pe colegii mei sancționați să dea dovadă măcar acum de înțelepciune. Nu li s-a impus colegilor din această conducere interimară să voteze într-un anume fel, au votat în deplină cunoștință de cauză. Au fost voci care solicitau sancțiuni mai aspre, dar am considerat că această suspendare de 1 an este totuși o sancțiune care poate fi benefică pentru organizație. PSD Caraș-Severin are nevoie de toți membrii săi indiferent cum îi cheamă și indiferent pe ce poziție sunt. Nemulțumirile lor, frustrările lor trebuie să nu-și mai găsească revărsarea în presă; să vină să discutăm pentru că eu cred că pot fi găsite soluții la toate problemele care sunt. Au fost o bună perioadă de timp în presă, unde criticau conducerea actuală. Totuși, noi am trecut printr-o campanie electorală, iar pe acești colegi nu i-am prea văzut în campania pentru parlamentare. Mai mult, unii dintre ei, în debutul campaniei, erau nemulțumiți că nu sunt pe liste și au atacat conducerea partidului și spuneau că PSD, cu Ion Mocioalcă pe listă, va face un scor catastrofal. Nu s-a întâmplat, am câștigat alegerile chiar și fără ajutorul lor. Corect era ca toți membrii de partid, indiferent de supărări, de frustrări, de simpatii sau antipatii să se implice. Și nu e doar faptul că au atacat colegii din conducere, că nu au participat în campanie, dar  după alegerile parlamentare pe care le-am câștigat nu și-au regândit poziția. Nu s-au implicat pentru că erau nemulțumiți că nu s-au aflat pe liste și sperau, cum au și spus-o, să nu scoatem un scor bun. Nu știu cât de mare a fost aportul lor în scorul pe care l-a scos partidul, dar este evident că își doreau un scor slab pentru partidul lor tocmai ca după alegeri să vină să-mi reproșeze că nu am obținut un scor bun și că nu ar mai trebui să fiu președintele organizației PSD Caraș-Severin.”, a replicat Silviu Hurduzeu într-o intervenție în direct la Express de Banat.

Pentru că starea de spirit în PSD Caraș-Severin este una aproape explozivă, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu a venit la Caransebeș și a girat, practic, suspendările din partid pe o perioadă de un an ale lui Mălăiescu, Crina, Stuparu și altora din tabăra Damian. Nervii sunt întinși la maximum acum și e doar chestiune de timp până când ies din nou scântei din sediul de pe George Enescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/