De Ziua Marinei, parada navelor va fi completată de evenimente religioase și artistice la Moldova Nouă

Orașul de la malul Dunării se pregătește să găzduiască o serie de acțiuni pregătite atât cu ocazia Zilei Marinei – 15 august, cât și cu ocazia Zilelor Orașului Moldova Nouă (15-17 august).

Ziua de 15 august are o însemnătate deosebită pentru credincioși, Sântămăria Mare fiind una dintre cele mai mari sărbători ale Bisericii creștine care marchează trecerea de la vară la toamnă, Maica Domnului fiind, în același timp, ocrotitoarea marinarilor.

În ceea ce-i privește pe locuitorii orașului Moldova Nouă, bucuria este cu atât mai mare cu cât, în data de 15 august, visul lor de peste 20 de ani va deveni realitate: construcția Bisericii din centrul urbei e terminată, Slujba de Târnosire a lăcașului de cult urmând să fie oficiată de către PS Lucian, Episcopul Caransebeșului și PS Siluan, Episcopul Ortodox al românilor din Ungaria și Locțiitor al Episcopiei Dacia Felix, alături de un mare sobor de preoți (între orele 8.30-14.00).

După sfârșitul slujbei, Sala de Evenimente Alex Moldova Nouă va fi gazda invitaților și a delegaților, între orele 14.30 și 17.00, succedându-se următoarele activități:

– 14.00-14.30: întâmpinarea invitaților;

– 14.30-15.00: coffee break;

– 15.00-17.00: servirea mesei de prânz.

Câteva ore mai târziu, întreaga suflare a orașului se va muta pe faleza Dunării, acolo unde, între orele 19.00 și 19.30, e programată să aibă loc parada navelor, după care Mariana Boțoacă și formația vor da startul petrecerii cu ocazia Zilelor Orașului Moldova Nouă.

Evenimentul ce vizează sfințirea Bisericii este sprijinit de Primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului și Parohia „Adormirea Maicii Domnului”.