De Ziua Dunării, ţine și tu pasul competiţiilor!

O serie de activități sportive și culturale îi așteaptă pe cei din Moldova Nouă, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări, dedicată Dunării.

Sub sloganul „Fii activ pentru o Dunăre mai sigură”, Casa de Cultură Moldova Nouă, împreună cu Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, dar și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin dau startul nenumăratelor competiții sportive, care se vor desfășura pe-ntreg parcursul zilei de sâmbătă, 29 iunie.

Încă de la primele ore ale dimineții, ora 9.30, împătimiții mișcării se vor putea întrece în cadrul unei competiții de cros, iar jumătate de oră mai târziu, la 10.00, mingile de fotbal și cele de baschet vor stabili câștigătorii în cadrul unor competiții desfășurate, în paralel, între echipele cluburilor sportive și nu numai. Totodată, de la 11.00, Sala de Sport a orașului Moldova Nouă va fi gazda unui campionat de tenis de masă, urmând ca, peste șapte ore, la 18.00, pescarii să-și testeze atât abilitățile, cât și undițele din dotare în cadrul unei competiții de pescuit.

De asemenea, în intervalul 10.00-17.00, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă (Str. Dunării, nr. 3) va întâmpina publicul cu o expoziție de suveniruri.

Toţi cei interesați să participe la cel puțin una din acțiunile sportive care vor avea loc pe data de 29 iunie vor fi răsplătiți cu premii și diplome simbolice. Doritorii se pot înscrie în oricare din competițiile menționate mai sus până la data de 27 iunie.

Spre seară, activitățile culturale vor prelua ștafeta, Casa de Cultură Moldova Nouă fiind, începând cu ora 19.00, atât gazda expoziției atelierului de pictură intitulat „Dunărea prin ochii tăi!” (a doua ediție), cât și punctul de întâlnire al pasionaților de lectură, aici urmând să aibă loc lansarea volumului antologic „Autostrada magică”, coordonată de poetul și scriitorul Mihai Leonte.

Pentru orice informație cu privire la acțiunile anunțate, toți cei interesați pot trimite un mesaj privat pe Facebook-ul Casei de Cultură Moldova Nouă sau îi pot contacta direct pe cei implicați în desfășurarea acțiunilor:

  • Narcis Folea – cross: 0767 226 950;
  • Constantin Stamatoiu – fotbal: 0766 402 961;
  • Nicu Tanțagoi – tenis de masă: 0747 280 333;
  • Mile Stancovici – pescuit: 0720 555 084;
  • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă: 0355 429 799.