De unde a pornit Iepurașul de Paște și unde ajunge cu cadouri

Așa cum de Moș Nicolae copiii își pregătesc ghetuțele și de Crăciun fac bradul, Sărbătorile Pascale sunt întâmpinate de micuți cu un coș plin de iarbă și flori. Dintr-o legendă sau dintr-o poveste adevărată, tradiția Iepurașului dăinuie de peste 500 de ani.

Indiferent de modul în care este așteptat Iepurașul de Paște astăzi, el a apărut pentru prima dată în diferite scrieri germane în anul 1500. Tot germanii au fost cei care au inventat în 1800 primele ciocolățele în formă de iepuraș și de ouă. Legenda Iepurașului de Paște începe cu zeița Easter ce a găsit o pasăre rănită pe câmp. Ca să o lase în viață, zeița a fost nevoită să transforme pasărea în iepuroaică, dar i-a lăsat capacitatea de a face ouă. Așa a început totul, de atunci iepuroaica decora ouăle și le dăruia în semn de mulțumire protectoarei sale. De aici s-a ajuns ca astăzi Iepurașul să aducă multe cadouri.

Tradițiile Iepurașului de Paște diferă de la o familie la alta, în funcție de cum au fost transmise din generație în generație. În unele case Iepurașul este cel care aduce ouăle vopsite, de preferință roșii. Pentru alți copii ouăle sunt vopsite înainte de sâmbătă seara și așezate în coșuleț ca să bucure Iepurașul și să lase mai multe cadouri.

În America, tradiția Iepurașului de Paște a ajuns prin emigranții germani ce au venit la pachet cu propriile obiceiuri. Astăzi, copiii americani trebuie să își caute cadourile lăsate de iepuraș prin iarba din curte.

Povestea Iepurașului de Paște ajută ca încă din copilărie cu toții să se bucure și să aștepte cu nerăbdare aceste sărbători.

Foto: activitatidistractive.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/