De toată jena! Mașinile de deszăpezire au rămas înzăpezite la Lugoj! [VIDEO]

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Căderile masive de zăpadă din ultimele ore, dar și slaba gestionare a situației din partea administrației lugojene au generat sâmbătă seara imagini de tot râsul în municipiul timișean, cu mașini ce trebuiau să îndepărteze zăpada, rămase blocate în mijlocul drumului. Mai mult, pentru ca tabloul să fie complet, unul dintre cele patru utilaje aflate pe străzi s-a defectat după doar câteva zeci de minute de funcționare.

Curățarea de zăpadă a orașului a revenit, prin licitație, societății Salprest, însă aceasta a intrat în insolvență la scurt timp după câștigarea licitației, ceea ce a dus la reduceri de personal. Astfel, societatea lugojeană, deși ar avea șapte mașini de deszăpezit, toate uzate fizic și moral, dar funcționale (parțial, după cum s-a văzut în seara zilei de sâmbătă), nu poate folosi mai mult de patru din lipsa șoferilor.

Pe de altă parte, programul de deszăpezire anunțat de către Primăria Lugoj, între orele 6 – 10 și 16-20 a fost total depășit de situația din teren, care solicita aproape tot timpul prezența mașinilor în străzi. Cum acestea au făcut șase ore de pauză, când au încercat să intre la deszăpezire au rămas tocmai ele înzăpezite. Situația a fost cu atât mai comică, în condițiile în care s-a întâmplat exact în fața Primăriei Lugoj. Pe de altă parte, circulația în Lugoj este extrem de greoaie, străzile adiacente fiind aproape în totalitate blocate de zăpadă, al fel și intrările în cartierele de blocuri. Mai mult, o jumătate din oraș nu are electricitate, iar aproape întreg municipiul a stat ore bune fără apă la robinet.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif