De pe agenda poliţiştilor cărăşeni. Pentru ce abateri au aplicat sancțiuni în ultimele zile?

Weekendul trecut, pe drumurile din Caraș-Severin a plouat cu amenzi. Polițiștii au aplicat aproape 600 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați în doar 72 de ore.

În perioada 08-10 mai, 150 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. De asemenea s-a acționat și pentru impunerea respectării normelor legale pe timpul stării de urgență.

Cum respectarea limitelor legale de viteză pe anumite tronsoane de drum pare un lucru tot mai greu de dus la-ndeplinire de către șoferi, acest fapt i-a determinat pe polițiști să aplice nici mai mult nici mai puțin de 454 de sancțiuni dintr-un total de 591, semn că viteza rămâne în continuare cap de listă în topul amenzilor.

Alte 45 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

De amendă și suspendarea dreptului de a conduce nu au scăpat nici cei 16 şoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, precum și un conducător auto care a folosit telefonul mobil la volan.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute, în vederea suspendării, 43 de permise de conducere, iar alte nouă certificate de înmatriculare au fost retrase.

Șoferii nu au putut păcăli nici aparatele radar, 28 dintre aceștia fiind înregistrați în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, în cele trei zile, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației rutiere, una privind conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat și cea de-a doua privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Din fericire, nu a fost înregistrat niciun accident rutier pe drumurile publice din județ.

Sursa foto: viata-libera.ro.