De luni, la „C.D. Loga” se intră pe ușa din dos. Cu un motiv întemeiat!

Colegiul Național „C.D. Loga” își deschide porțile în noul an școlar în șantier, însă cu bucurie pentru că întreaga fațadă va fi refăcută în aceeași nuanță ca cea originală a clădirii din 1890.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar va avea loc în curtea instituției luni, 9 septembrie, de la ora 9.00, atât elevii, cât și profesorii fiind rugați să folosească accesul din spatele liceului, prin curtea Seminarului Teologic, ne-a precizat directorul unității școlare, Gabriela Pfeifer.

„Nouă ne pare rău că este șantier, dar ne bucurăm că se face fațada, o reabilitare care nu s-a mai făcut de zeci de ani. Toți elevii și profesorii vor folosi intrarea din spate prin campusul școlar, adică pe la Seminar cu o singură ușă și pe parcurs ce se finalizează lucrările și se va da jos schela, vom mai deschide o ușă din cele cu care i-am obișnuit pe elevii noștri.”, ne-a declarat managerul școlii.

Cadrul didactic spune că din tot acest „rău necesar” este și un bine, anume că elevii nu sunt nevoiți să urmeze cursurile la alte școli.

Începem un an de sacrificiu cu praf și gălăgie, dar în interiorul claselor orele se vor desfășura fără probleme, mai bine decât să fim mutați pe la alte școli.”, ne-a mai precizat Gabriela Pfeifer.

Clădirea Colegiului Național „C.D. Loga” a fost inaugurată la 1890, când s-a dat în folosință parterul și etajul I, iar etajul al doilea a fost construit 40 de ani mai târziu.

Reamintim că lucrările de reabilitare a fațadei Colegiului Național „C.D. Loga”, una dintre cele mai mari clădiri din municipiul de pe Timiș și Sebeș, sunt suportate din buzunarul Primăriei Caransebeș, din bugetul local.