De la prea multe filme cu Bruce Lee, s-au apucat de karate în cimitir

Ce face copilul dumneavoastră într-o zi de duminică, la prânz? În mod normal, se odihnește sau, mai există și excepții, își pregătește temele pentru școală. Există și variantele cu laptopul, cu butonatul telefonului mobil, a lecturii sau a petrecerii timpului liber în natură. La această de pe urmă variantă s-au gândit și cinci copii din Reșița, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, dar care nu au ales plimbatul prin pădure sau la ZOO, ci printre mormintele din cimitirele 2-3 din municipiu.

Ca niște veritabili karatiști, băieții au vrut să demonstreze unul altuia aptitudinile lor în tehnici de artă marțială, totul trăgându-li-se de la prea multe vizionări de filme cu Bruce Lee și Jackie Chan. Țintele preferate, crucile și monumentele funerare de pe morminte. În doi timpi și trei mișcări, flăcăii au pus la pământ vreo 15 astfel de monumente, unele dintre ele datând de acum 100 de ani. Când și-au dat seama că în cimitir sunt montate camere de supraveghere, le-au luat la țintă, aruncând cu pietre în ele, dar fără folos.

Vizionând imaginile înregistrate de camere, polițiștii locali au reușit să-i identifice pe cei cinci „karatiști”, părinții acestora urmând să tragă ponoasele de pe urma acestor vandalizări.