Librărie cu milioane de cărți pe Facebook!

explo 1000x200

Isteria rețelelor de socializare a generat o pasivitate în rândul altor activități atât de iubite de copiii din vremuri apuse: lectura. Astăzi, reţeaua Facebook ocupă 99 la sută din timpul liber al oamenilor, în special al tinerilor care au uitat cum se leagă cuvintele între ele ca să poți citi. Pentru a reînsufleți înclinația către cărți a copiilor, a fost creată o aplicație pe Facebook, practic, o librărie online cu milioane de cărți cu care poți să te lauzi la prieteni ca le-ai citit, poți să le împrumuți și să împrumuți altele noi.

Pentru a contrabalansa efectele total negative ale Internetului și mai ales ale rețelelor de socializare, într-o lume în care noua generație a uitat ce înseamnă o carte, a trebuit inventată o modalitate prin care cititul și cărțile de calitate să fie introduse în lumea virtuală a tinerilor. Așa a apărut aplicația „Cartea pe net” ( www.carteapenet.ro ), ce poate fi accesată foarte ușor de toți cei care obişnuiesc să navigheze pe rețeaua de socializare Facebook.

Deși în momentul de față motivele divorțurilor sunt rețelele de socializare, se încearcă o altă abordare a acestora, o variantă în care Facebook generează cultură, și nu prostie, o variantă în care adolescenţii, în special, dar nu numai, să fie atrași către ocupațiile ce nu se transformă în pierdere de timp, ci în îmbogățirea vocabularului, în cunoștințe culturale și în îmbunătățirea stilului de viață.

Aplicația „Cartea pe net” oferă șansa tinerilor să arate lumii întregi că au dat startul la culturalizare. Cărțile comandate apar pe pagina de Facebook personală, și, nu doar că poți să te lauzi prietenilor cu ce citești, dar poți să devii o sursă de inspirație pentru prietenii tăi, să le împrumuți cărți și să împrumuți cărți de la ceilalți. Se creează o nouă rețea ce nu presupune doar schimb de pălăvrăgeală, ci și schimb de cultură, astfel încât ajungi să citești mult mai multe cărți decât ți-ai permite să achiziționezi.

Cartea pe net” oferă reduceri considerabile la peste nouă milioane de volume din lumea întreagă. Partener pentru această aplicație este  Book Depository, un site cunoscut pe întreg mapamondul pentru diversitatea cărților oferite, pentru prețurile reduse ce le aplică, dar mai ales pentru faptul că transportul este gratuit pentru toate comenzile, indiferent de valoare. Cartea ajunge în România printr-un angajat al Poștei Române, ce îți livrează produsul direct la ușa casei în maximum două săptămâni de la procesarea comenzilor. Plata se face prin card, procesor fiind PayPall.

Apariția unei astfel de alternative este o dovadă că Facebook poate să devină în viitor o oază de cultură sau măcar să ofere și o astfel de variantă în marea de uscături ce se găsesc la momentul actual. Știm cu toții că Facebook creează dependență, acum însă poate să creeze o dependență pozitivă, îndreptată către lucruri valoroase.