De la 4 la 100 de pacienți în fiecare lună! Povestea Salinei din Oraș, castelul de sare din Timișoara

A pornit cu câțiva pacienți și a ajuns la aproape 100 în fiecare lună. Este vorba despre un tânăr din Timișoara care a reușit să dezvolte proiectul Salina din Oraș.

Grijile și agitația sunt lăsate la ușă, iar asta nu este o regulă, ci pur și simplu un lucru care se întâmplă odată ce treci pragul Salinei din Oraș. Locul mic, dar călduros, învăluit de muzică clasică te duce imediat cu gândul la relaxare și aproape că te face să vorbești în șoaptă. „Părintele” salinei este Bogdan Holocan, un tânăr care a cochetat de-a lungul timpului cu diferite domenii, dar niciodată nu s-a gândit că va lucra cu „sare”.

Omul potrivit, la locul potrivit

Impulsul de a prelua și de a crește proiectul a avut la baza dorința de a-i ajuta pe oameni și de a veni în sprijinul comunității din Timișoara, mai ales că locul nu se află departe de centrul orașului. Experiența pe care a acumulat-o de-a lungul timpului și darul de a prinde repede mersul lucrurilor au fost doar două din ingredientele care au stat la baza rețetei succesului.

În prima încăpere se află recepția și se face echiparea cu produse de unică folosință care acoperă încălțămintea, iar următoarele două te trimit cu gândul la un castel de sare. Scaune frumos aranjate, pereți plini de sare a cărei nuanță este estompată de culori calde, un decor asemenea unui șemineu, un loc de joacă și o podea în care ți se afundă picioarele. Nu sunt geamuri, dar aerul este atât de proaspăt încât simți că ești în vacanță la munte, chiar dacă temperatura este mereu cuprinsă între 20 și 24 de grade. Acest lucru se explică prin faptul că, după fiecare ședință de tratament, salina este ventilată, iar aerul se schimbă de trei ori în doar 15 minute. Grija cu care aceste lucruri au fost puse la punct s-a văzut în numărul pacienților care a crescut la aproape 100 în fiecare lună.

Salinoterapia, eficientă pentru afecțiuni respiratorii

Fie că vorbim de astm, bronșită sau o simplă răceală, terapia cu sare este o variantă excelentă la care se poate apela chiar dacă este vorba despre copii sau adulți. În ceea ce îi privește pe cei mici, avantajul este că se pot acomoda ușor, iar la Salina din Oraș după fiecare ședință la care participă sunt și recompensați dacă sunt cuminți.

„La salină vin adulți cu copii sau pensionari, dar încep să vină și studenții. Dacă la început au fost câțiva pacienti acum avem până în 100 de oameni pe lună dacă includem si evenimentele gratuite. Dacă sunt cuminți, copiii primesc ștampilă și o bulină. Am avut o creștere exponențială deși am început foarte ușor pentru că nu se știa de acest proiect și cred că aici mai trebuie să lucrăm. Oamenii încă nu știu că au opțiunea să vină la salină aproape de casă”, a mai spus Bogdan.

Și în anul 2020 la Salina din Oraș vor fi organizate o serie de evenimente precum Ziua Porților Deschise, dar și ședințe de mindfulness. Salina din Oraș se află pe Strada Martir Cernăianu nr.17A din Timișoara, iar programul este de la ora 12.00 la 20.00. Mai multe detalii despre proiect se găsesc AICI.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/