Pensiunile de pe Semenic, pe jumătate pline

Momentan, doar 50 la sută din locurile de cazare sunt ocupate la pensiunile de pe Muntele Semenic. Operatorii de turism spun că acestea vor fi pline de abia de pe data de 26 decembrie, pentru că turiștii preferă să își petreacă acasă Crăciunul. Pârtiile sunt și ele pregătite de start, iar stratul de zăpadă are circa 30 de centimetri.

Operatorii de turism s-au pregătit intens pentru turiștii care le calcă pragul de dărbători. Din pachetul special nu lipsește meniul tradițional pentru masa de Crăciun. Deși doar jumătate dintre locurile de cazare sunt ocupate, proprietarii și administratorii de pensiuni nu își fac griji, mai ales că valul mare de turiști se așteaptă de abia pe data de 26 decembrie. „De luni, funcționăm la capacitate maximă, iar partea bună a lucrurilor este că pârtiile sunt pregătite să își primească schiorii”, a spus Silvester Orgonaș. Drumul spre Semenic este curățat, iar mașinile pot urca fără probleme, mai ales că la capătul drumului, pensiunile îi momesc cu vin fiert. „Din meniul de anul acesta nu lipsește vinul fiert, făcut după o rețetă specială a la Melisa. De asemenea, mâncărurile tradiționale sunt și ele gata pregătite pentru seara de Ajun și de Crăciun”, a spus Florin Tudor, administratorul cabanei Melisa de pe Muntele Semenic.

Ce pârtii sunt deschise
Cele două pârtii pe care se schiază în acest weekend sunt Crucea de Brazi și Goznuța. Operatorii acestora, la primele ore ale dimineții, le inspectau și puneau la punct ultimele detalii. Dacă mulți dintre turiști stau acasă de Crăciun, din data de 26 versantul va fi luat cu asalt. Vremea este numai bună pentru schi, la 30 de centimetri stratul de zăpadă. Totul este alb, peisajul este mirific, iar dacă în zilele următoare va mai ninge, atunci lucrurile devin și mai încântătoare.

Din meniul de anul acesta nu lipsește vinul fiert, făcut după o rețetă specială a la Melisa”, Tudor Florin, administrator pensiune Muntele Semenic