„De ce vrem să ne amintim”| Ana Blandiana, invitată la UVT

ana1

Universitatea de Vest din Timișoara găzduiește miercuri, în 7 iunie, de la ora 19, în Aula Magna, o conferință a cărei invitată specială este scriitoarea Ana Blandiana. 

Scriitoarea Ana Blandiana s-a născut în 25 martie 1942, la Timișoara. A absolvit cursurile Facultății de Filologie a Universității din Cluj în anul 1967. În anul 1959, scriitoarea a debutat în revista Tribuna din Cluj, cu poezia „Originalitate”, semnând pentru prima dată cu pseudonimul Ana Blandiana. Ea este cetățean de onoare al Timișoarei.

Conferința de la Universitatea de Vest va fi moderată de profesorul și eseistul Mircea Mihăieș. Cei care doresc să participe sunt rugați să se înregistreze completând formularul de aici.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

ana2

Foto: Facebook/Ana Blandiana

1000 x 100 gif logiscool