De ce pleacă tinerii din Reșița?

Cei mai mulți reșițeni cer primarului locuri de muncă. De preferință, bine plătite. Însă nu doar banii contează în viață, în special atunci când vine vorba despre tineri. Aceștia renunță la joburi bănoase atunci când orașul nu le mai oferă nimic altceva după orele de program. Cel puțin asta susține primarul Nelu Popa.

Tinerii din orice localitate au nevoie de mai mult decât un job care să le ofere un salariu atractiv. După orele de program, rutina de a merge la cumpărături și apoi acasă îi determină pe mulți să aleagă alte destinații. Primarul Nelu Popa dă un exemplu din propria afacere. „Vă fac o destăinuire. Am avut o asistentă la Monte Banato care a plecat după 10 ani de muncă la mine și avea un salariu generos, extrem de generos, a plecat la Timișoara pe un salariu mai mic, cam 70% din cât avea la mine și am întrebat-o, vorbesc de acum 4-5 ani și zic: «băi, dar de ce pleci? Ești nebună?!» Și îmi zice: «Nelu, m-am săturat să stau la lucru până la 6-7, să mă duc acasă, să-mi iau câinele, să mă duc la magazin la Profi să-mi iau mâncare, să mă duc acasă să stau cu mama. Nu am ce să fac în orașul ăsta, e mort!»”, a declarat Nelu Popa.

Așa se explică Aquapark-ul sau mall-urile despre care se tot vorbește că se vor construi la Reșița. Acestea sunt doar câteva proiecte prin care Nelu Popa intenționează, așadar, să ofere și altceva tinerilor din oraș pentru a-i determina să rămână acasă. „Oamenii nu pleacă doar din cauze financiare dintr-un loc în altul. Pleacă de la Reșița la Timișoara sau de la Timișoara în Germania sau Norvegia și din cauze legate de calitatea vieții. Eu ce fac acum? Voi face tot ce îmi stă în putință să ridic calitatea vieții în oraș astfel încât tinerii, dacă nu au o problemă financiară, să-și dorească să rămână și să-și dorească o existență elegantă în Reșița”, mai spune primarul liberal.

Chiar dacă mulți aleg Timișoara, în principal pentru studii, iar apoi decid să se stabilească acolo, în opinia lui Nelu Popa, nici în municipiul de pe Bega nu este totul roz. „Nu vreau să vorbesc despre Timișoara, îmi place orașul, dar fac o oră de la Reșița până la Timișoara, în Șag, și mai o oră din Șag până la ieșirea spre Arad…”.