Candidatul Partidului Ecologist Român, Filiala Caraș-Severin, Valentin Armașu, explică alegătorilor motivul pentru care un om de afaceri se hotărăște să intre în politică. Și dă ca exemplu cazul său, cu muncă în străinătate, cu o firmă în care lucrează câteva sute de oameni și construită pe modelul celor din afară.
Aproape de sfârșitul campaniei electorale, transmite un mesaj alegătorilor cărășeni și susținătorilor săi.
„După o activitate de peste 12 ani în străinătate, unde am cunoscut realitățile lumii moderne, civilizate și corecte și prin munca depusă, urmată de multă voință, ambiție și sacrificii, am reușit sa mă privatizez și să conduc o societate comercială importantă care a creat câteva sute de locuri de muncă. Am urmărit exemplul firmelor de afară, mai ales în ceea ce privește corectitudinea și calitatea lucrărilor, reușind în scurt timp să devin un partener de încredere, realizând în acest fel lucrări importante în domeniul construcțiilor civile, utilitare etc.
Am învățat în același timp că realitățile din societatea noastră sunt foarte diferite, mediul politic având de cele mai multe ori interese specifice, cu un accent excesiv pe imagine, popularitate și o critică cât mai dură a adversarilor. Rezultatul, cetățenii sunt din ce în ce mai derutați, nu mai înțeleg nimic, văd în jurul lor degradare, iar speranța a început să se diminueze. Ca atare. multe zone și localități urbane și rurale s-au depopulat, familiile s-au despărțit, copiii nu mai au părinții alături de ei, vecinii se urăsc, rudele se invidiază. Cine oare ne-a învrăjbit atât de mult?
L-am împușcat pe Ceaușescu în ziua de Crăciun și apoi am umplut țara cu mii de biserici. Suntem corecți, cinstiți și drepți, dar jurăm cu dezinvoltură cu mâna pe Biblie când suntem aleși în funcții publice, iar după aceea avem un comportament ciudat, departe de cele promise, răutăcios și răzbunător, avem impresia că îl păcălim până și pe Dumnezeu.
Toate acestea m-au determinat să intru în politică”, mărturisește omul de afaceri.
Valentin Armașu spune că, în numeroasele interviuri și întrebări la care a răspuns, s-a străduit să convingă oamenii că își dorește să fie un altfel de politician și să acționeze oarecum altfel. El promite deschidere și dialog, seriozitate și responsabilitate, tratament egal, rezultate și fapte.
„În calitate de președinte PER, am străbătut județul în lung și în lat, am văzut localități uitate de lume, orașe degradate, stațiuni părăsite, ruine ale industriei, livezi neîntreținute, pământ nelucrat, resurse neexploatate, păduri decapitate, minuni ale naturii nevizitate, gunoaie aruncate. Toate cele de mai sus înseamnă locuri de muncă și venituri care pot trezi la viață nu numai locurile, ci și locuitorii.
PER oferă variante pentru toate situațiile, pentru început cu investiții mici de ambele părți, administrație locală și investitori, Consiliul Județean devenind astfel mediatorul, arbitrul numărul unu.
Dacă timp de 31 de ani, CJ Caraș-Severin ar fi ținut cont de specificul și particularitățile județului, tendințele viitorului și dorințele populației, dialogul meu cu dumneavoastră ar fi fost total diferit sau, cine știe, poate că nu mi-aș mai fi dorit să intru în politică, rămânând împreună și văzându-mi de drumul inițial ales.
Nimeni nu știe ce îl așteaptă mâine.
Important este să fim mai buni.
Cumpăniți și alegeți cu discernământ”, se arată în încheierea mesajului transmis de Valentin Armașu.
(E)