Consiliul Județean Caraș-Severin ar putea avea un altfel de vicepreședinte, unul dedicat și implicat sută la sută pentru dezvoltarea Banatului Montan, un sprijin real pentru președintele Romeo Dunca.
În ultima perioadă se vorbește foarte mult despre oameni de viitor, despre tineri care pot aduce schimbări pozitive pentru comunitățile din care fac parte. Este din ce în ce mai clar faptul că atenția trebuie îndreptată către oameni cu potențial, iar în prezent este necesară o împrospătare a resurselor umane, inclusiv în administrația publică. La nivelul județului Caraș-Severin trebuie construită o comunitate puternică, care să se dezvolte an de an. Schimbările pentru un viitor mai bun încep cu oameni noi, spunea recent unul dintre liderii liberali ai județului. Nu întâmplător, astăzi este în prim-plan Daniel Surdu, omul care are toate șansele să preia funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.
De ce Daniel Surdu în conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin?! De ce a atras acesta atenția? Pentru că are potențial, garantează colegii săi. Daniel Surdu a investit în primul rând în proiecte pentru comunitate, pentru bănățeni. El a continuat să creadă și să investească timp, resurse și suflet în toate proiectele sale, indiferent de dificultățile întâmpinate. Are experiență atât în sectorul privat, cât și in administrația publică, unde s-a preocupat constant de problematici care țin de calitatea apei. De ce? Pentru că, așa cum a spus, sănătatea începe odată cu grija față de tot ceea ce ne înconjoară!
L-am întrebat pe Daniel de ce a ales să fie director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin. Ne-a spus că „sustenabilitatea începe o dată cu calitatea apei. Indiferent că ne raportăm la apa potabilă sau la apa din râuri și lacuri. O natură sănătoasă care să susțină o viață sănătoasă începe de la apă”.
Daniel Surdu este omul care susține și încurajează progresul și performanța sportivă, el fiind și cel care a pus bazele proiectului Banat Girls, unul început din pasiunea pentru sport. În calitate de președinte al ACS Banat Girls Reșița, a dezvoltat o echipă de fotbaliste care nu știau „să dea cu piciorul în minge”, dar pe care a transformat-o într-o „familie” care acum este campioană și care a promovat în Liga 1 de fotbal feminin. A mers pe premisa că nu profitul este lucrul care contează cel mai mult în acest proiect, ci performanța, sens în care le-a insuflat fetelor ideea că soluțiile se găsesc prin ele și pentru ele. Cu eforturi materiale proprii extraordinare, acesta s-a gândit la viitor și la un loc unde echipa Banat Girls să se poată simți acasă. Ceea ce a și făcut!
Este omul care a muncit, iar dovadă în acest sens stă faptul că a refăcut, împreună cu fetele din echipa de fotbal, locația Storia del Calcio, începând de la curățenie generală în gradină, toaletat pomii, spațiul verde pregătit ca teren de tenis, interiorul renovat în totalitate. Daniel Surdu nu a renunțat și a muncit pentru ca obiectivele sale să se materializeze.
Un alt obiectiv al său îl reprezintă educația, care trebuie să meargă mână în mână cu sportul. De aceea, conceptul terasei Storia del Calcio este acela de a atrage părinți cu copii care să poată practica o mulțime de jocuri recreative și educative cu fetele de la Banat Girls. Toate angajatele de la Storia del Calcio au urmat cursul pentru UEFA Leader Grassroots demonstrând că joaca a devenit pasiune. A ales acest proiect pentru că, în prezent, majoritatea copiilor nu mai sunt atrași de sport, iar asta a devenit o mare problemă. Sportul ajută la dezvoltarea individuală, dar conduce și la remarcarea și recunoașterea orașului nostru în contexte pozitive.
Privind proiectele în care a fost implicat, precum și parcursul său profesional, se poate vorbi despre tenacitatea și dorința acestuia de a muta munții din loc, dar cu toate astea nu s-a gândit la o cale strict antreprenorială. În plus, e trezorier al Filialei Județene PNL Caraș-Severin. De ce e implicat în politică? „Mereu am gândit că nu există o împlinire mai mare decât aceea de a da comunității valoare și sens. Eu cred că datoria noastră este de a da ceva înapoi locului în care ne-am născut… cam asta ar trebui să facă politica, în viziune mea. Sunt multe momente faine, mai ales în campanii (cele de dinaintea pandemiei), când ne puteam strânge mâinile și ne vedeam și zâmbetele. Cu deschidere pentru colaborarea cu oricine propune proiecte în interesul cetățenilor și al orașului, cu determinare și încredere, putem mergem înainte.” a spus acesta.
Diferența între Daniel Surdu alții este că are și fapte în spate, nu doar vorbe. Fiecare om care lucrează în administrația publică ar trebui să vină în fața cetățenilor și să își prezinte proiectele pentru dezvoltarea județului. Sunt toate motivele astfel pentru ca Daniel Surdu să fie implicat și dedicat în totalitate dezvoltării orașului și în continuare, dar la fel de bine ar putea fi orientat către rezolvarea problemelor tuturor cărășenilor!