De ce au întârziat salariile angajaților Spitalului Județean de Urgență din Reșița? „Din cauza modificării legislației”

Angajații Spitalului Județean de Urgență Reșița, dar nu doar ei, ar fi trebuit să-și primească salariile în data de 15 iunie. Cum banii nu le-au intrat pe card nici ieri, aceștia au început să își facă griji, lansând tot felul de scenarii pesimiste.

Astăzi, în ședința Colegiului Prefectural, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a solicitat o explicație în acest sens, iar ea a venit de la directorul general interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Mirela Zeman.

„Legislația a suferit modificări, începând cu 2 iunie, și aici este vorba de modalitatea de plată către spitalele din țară. Dintr-o modalitate de plată, pe baza facturilor emise de spitale, s-a ajuns la două modalități de plată, din verificarea efectivă a cheltuielilor realizate de aceste unități spitalicești. Aceasta a însemnat un volum de muncă însemnat și din partea lor, dar și din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Am fost nevoiți să verificăm fiecare achiziție făcută la nivelul spitalelor pentru că, altfel, realizările pe care le raportau la Casă nu acopereau nici măcar plata utilităților. Toate modificările aduse au făcut ca abia astăzi (joi, 18 iunie, n.r.) să se poată vira sumele necesare pentru plata salariilor. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița am avut o problemă suplimentară, respectiv o executare silită, pe care dânșii nu au onorat-o, am intervenit și noi pe lângă furnizorul care a procedat la executarea silită, încercând să-l convingem să reeșaloneze datoria pentru că dacă s-ar fi procedat la executare silită, Spitalul Județean nu și-ar fi luat salariile în această lună”, a precizat directorul general interimar al CJAS.

Mirela Zeman spune că plățile au fost făcute joi la toate spitalele din județ, singurul spital care stă bine la acest capitol este cel din Oțelu Roșu, care a avut bani în cont.

Modificările aduse modalității de plată sunt valabile până în data de 30 septembrie. Directorul Casei de Asigurări Județene de Sănătate a mai spus că la Spitalul Județean costurile sunt foarte mari, iar la această situație a contribuit măsura luată de Ministerul Sănătății în privința restrângerii internărilor în perioada stărilor de urgență și alertă, fapt ce a diminuat și mai mult veniturile realizate de acesta, în condițiile unor achiziții de aparatură și echipamente medicale în perioada de pandemie.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/