De ce Andra Pleșa și nu ceilalți candidați? „Are pârghiile necesare de a se mișca în direcția dorită”

Cristian Dragomir este profesor și antrenor emerit de atletism și, mai nou, a intrat în politică. În semn de respect pentru munca depusă și rezultatele avute de-a lungul anilor, se află pe lista consilierilor locali liberali din Caransebeș.

Dragomir spune că, dacă va intra în Consiliul Local, preocupările sale vor viza în special partea de sport, infrastructură sportivă și ar dori să ajute în acest sens dezvoltarea orașului Caransebeș.

Întrebat de ce Caransebeșul ar avea nevoie de un primar ca Andra Pleșa, Cristian Dragomir a răspuns: „Andra Pleșa are toate lucrurile astea foarte clare: obiectiv, locație, sursă de finanțare. Are pârghiile necesare de a mișca lucrurile în direcția aceasta și de a reface în proporție de 100% infrastructura sportivă. Bun, o să spuneți că depune opoziția o moțiune de cenzură și cade Guvernul. Nu cade, s-au depus vreo două și nu a căzut. Este foarte importantă chestia asta. Doi, este un antreprenor de succes al orașului Caransebeș. Din câte știu eu, nu are datorii la stat, când iese pe stradă e o persoană plăcută, stă de vorbă cu oamenii, ajută, e implicată în anumite proiecte, sigur unele par, cum să zic… e implicată în câteva proiecte serioase, cum este la grădinița PP4. E implicată în niște chestii din astea încă de câțiva ani și lucrurile astea le știam”.

Cât privește faptul că adversarii o acuzau că își face campanie în școli, Cristian Dragomir a dorit să lămurească lucrurile. „Haideți să ne înțelegem. În școli nimeni nu își face campanie electorală. Eu sunt în școală, dar un profesor ca mine își face selecția. Pe de altă parte, în școli, în calitate de consilier local, face parte din consiliul de administrație. Colegul nostru, viceprimarul, are prerogative de primar. După cum știți, tabletele sau laptopurile care vor veni trec prin Primărie, deci trebuie să existe o conexiune între lucrurile astea, dar dacă era, probabil Felix și cu echipa făceau același lucru. Ce campanie electorală? A fost întâlnire între directori. Campanie e când te întâlnești cu părinții și părinții nu au voie să intre în școală. Eu așteptam altceva. Hai să facem un concurs între partide. Guvernul poate să dea atâtea tablete, hai să vedem între partide, cine poate să dea mai mult?”, a întrebat Cristian Dragomir.

(E)