Adrian Torma: „Dunca a ajuns candidat doar pentru că e prieten cu Ioan Popa, iar Andra Pleşa pentru că a zis tati”

Sătul de faptul că actuala putere nu contenește să aducă în spațiul public tot felul de probleme pe care le-ar avea partidul din care provine, edilul social-democrat de la malul Dunării le transmite liberalilor, cel puțin celor din Caraș-Severin, că ar fi mai bine să se uite în propria ogradă, acolo unde rețeta nepotismelor pare să fie garantul câștigării bătăliei electorale din 27 septembrie.

Prima persoană care, în viziunea lui Adrian Torma, nu ar fi intrat în politică pe forțele proprii, ci pe baza unei relații de prietenie cu actualul primar al Reșiței, Ioan Popa, este Romeo Dunca, candidatul liberal angrenat în lupta pentru cel mai râvnit fotoliu din Caraș-Severin:

„Liberalii aruncă în eter că PSD-ul ar avea anumite probleme, dar ei le pun în aplicare. Să nu mai vorbim de nepotisme! Faptul că Dunca a ajuns candidat e doar datorită relației de prietenie cu Ioan Popa. În trei ani și ceva cât am fost în PNL nu l-am văzut niciodată pe Dunca prezent la ședințele de partid sau implicat. Măcar o cafea să ducă la masa principală, dacă nu stătea. Puteau fi lideri mai vechi sau chiar mai noi care să cunoască măcar orașele din județ, fără să mai vorbim de comune, oameni care ar fi putut candida cu brio, la fel de buni, dacă nu mai buni decât Dunca”.

Concentrarea puterii și a resurselor deținute în jurul rudelor de către liderii PNL funcționează foarte bine și la Caransebeș, după cum dă de înțeles primarul de la Dunăre, un exemplu elocvent în acest sens fiind candidatura Andrei Pleșa pentru șefia administrației publice locale din cel de-al doilea municipiu al județului Caraș-Severin.

„La Caransebeș avem exemplul Andrei Pleșa. O respect, o cunosc foarte bine, e nevinovată în peisaj, dar dacă tati a zis… faci! E o jignire la adresa tuturor liberalilor din Caransebeș partea asta de nepotism! Să nu uităm că ei erau cei care spuneau de nepotisme, de obediență, de abordări de acest gen. Dar, odată ajunși la putere, sunt extrem de implicați. Au spus că nu vor lua primari de la PSD și, uite, era turmă de primari pe care au încercat să-i ia din rândul Partidului Social Democrat.”, a precizat Adrian Torma.

(E).