Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de şase ani până la data de 31 august inclusiv, pot merge începând de astăzi la şcolile de circumscripţie pentru a depunde cererile de înscriere pentru clasa pregătitoare. Aceasta este prima etapă de înmatriculare din cele patru prevăzute în calendarul stabilit de Ministerul Educaţiei.

Prima etapă de înscrieri se desfăşoară între 5 şi 16 martie şi se adresează copiilor care până la data de 31 august 2012 vor avea şase ani împliniţi şi care din toamnă vor merge în clasa pregătitoare. Totuşi, la solicitarea părinţilor, aceştia pot începe direct clasa întâi, dar numai dacă în anul 2011-2012 urmează grupa mare sau dacă evaluarea experţilor atestă că sunt pregătiţi pentru aceasta. În cazul în care aceste condiţii nu sunt îndeplinite, copilul va fi înscris în clasa pregătitoare. Micuţii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2012 vor fi înmatriculaţi fie în clasa pregătitoare, fie în grupa mare la grădiniţă, în funcţie de rezultatele evaluării.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, 320 de copii cu vârsta de şase ani au fost supuşi evaluării dezvoltării pshihosomatice în perioada 20-29 februarie 2012. Dintre aceştia, 212 trebuie înscrişi în clasa pregătitoare, 61 sunt pregătiţi să înceapă clasa întâi, iar 27 vor rămâne încă un an la grădiniţă, în grupa mare.

Citeşte şi: ABC-ul clasei pregătitoare: cum se face evaluarea, când au loc înscrierile şi ce vor învăţa copiii

Rezultatele înscrierilor după prima etapă vor fi afişate în 19 martie. În perioada imediat următoare, 20-27 martie, se depun dosarele pentru cei care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară decât şcoala la care sunt arondaţi, dar numai pe locurile rămase libere după repartizarea din prima etapă.

Între 23-25 aprilie copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi din lipsă de locuri, sau cei care nu au participat la nici o etapă de înscriere mai au şansa să fie înmatriculaţi la  şcoala de circumscripţie. O ultimă etapă de înscrieri a celor care nu au participat la sesiunile anterioare, din diferite motive, va avea loc între 2-9 mai.