De astăzi, avem Unitate Specială de Aviație

Demersurile care s-au făcut pe plan politic și administrativ s-au finalizat astăzi pozitiv pentru toți locuitorii județului Caraș-Severin. De acum, vor avea frontiere mai sigure, intervenții rapide în caz de catastrofe naturale sau accidente rutiere.

Agitația a fost mare pe Aeroportul din Caransebeș încă de la orele dimineții. Unde mai pui și faptul că vremea a fost superbă pentru primul zbor oficial, astfel că urarea specifică aviatorilor “Cer senin!” a răsunat cu forță în hala în care au avut loc festivitățile de inaugurare a unității speciale de aviație. Imediat după slujba religioasă, au luat cuvântul oficialii orașului și ai județului, după care s-a lansat și primul zbor oficial. Din fericire, de această dată, fără să fie provocat de o situație de urgență, așa cum se va întâmpla pe viitor. Elicopterul care s-a ridicat astăzi de la sol a fost plin cu jurnaliști și reprezentanți ai administrației publice. Una peste alta, toți cei prezenți la eveniment s-au arătat extrem de bucuroși de această investiție care aduce doar beneficii județului.

„Pentru mine acest moment este ca un vis care se împlinește, ca o dorință pe care o ai de multă vreme, pe care la un moment dat îți imaginezi că nu se va împlini niciodată și care, datorită unei șanse, datorită unor condiții favorabile, cu ajutorul instituțiilor implicate la nivel central, guvernamental, se împlinește. Iată că acum, după ce în decembrie 2001 s-a închis unitatea de elicoptere de la Caransebeș, iată că Ministerul de Interne redeschide aici această unitate de elită”, a explicat Marcel Vela, primarul Caransebeșului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645130701202″]

O contribuție importantă la materializarea intenției de a deschide o Unitate Specială de Aviație la Caransebeș a avut-o Consiliul Județean Caraș-Severin, care a contribuit, printre altele, cu 24.480 de mp, un hangar și 2 platforme betonate pentru a se putea organiza activitățile specifice unității.

„La 19 ani de la ultimul zbor de linie de aici de la Caransebeș, inaugurăm astăzi unitatea specială de aviație a Ministerul Afacerilor Interne, parte a Inspectoratului General de Aviație din acest minister, o unitate care va acoperi frontiera de sud vest a României, cu Serbia, în principal, fluvială și terestră, această unitate fiind motivat amplasată aici de profilul social și economic al acestei zone, de specificul geografic pe care îl etalează Banatul de Munte, practic, toată zona Banatului și mă refer și la cel de câmpie. Este cea de-a V-a unitate de acest gen, după cele de la București, Cluj, Iași și Tulcea. Iată Caransebeșul aparține acum acestei hărți de intervenție pe care a dezvoltat-o Ministerul de Interne”, a spus astăzi Sorin Frunzăverde.

Și Silviu Hurduzeu, prefectul județului, a luat cuvântul pentru a aduce aprecieri celor care s-au implicat pentru materializarea acestei investiții așteptate de toți cărășenii cu sufletul la gură.

„Aș vrea să îi felicit pe toți cei care și-au adus contribuția și s-au ostenit pentru ca, din nou, pe aeroportul din Caransebeș să existe o unitate de aviație. Pe lângă faptul că aeroportul este deschis iar pentru elicoptere și, de ce nu, pe viitor și pentru avioane, mă bucură foarte mult faptul că unitatea care se deschide azi este o unitate de elită”, a explicat acesta.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157645130745042″]

Activităţile privind înfiinţarea şi operaţionalizarea Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş au demarat la începutul anului 2013, iar eforturile depuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi disponibilitatea administraţiei publice locale au condus la realizarea, în termenul prognozat, a unei importante direcţii de acţiune prevăzută în Planul de implementare a Strategiei dezvoltării aviaţiei M.A.I. 2010-2020.

Prin înfiinţarea structurii de aviaţie a M.A.I. în Caransebeş, se va asigura acoperirea aeriană a zonei de sud-vest a ţării, a frontierei externe a Uniunii Europene dintre România şi Serbia, atât terestră, cât şi fluvială, precum şi a zonelor greu accesibile, în care, din cauza configuraţiei reliefului, intervenţiile operative în situaţii de urgenţă cu alte mijloace sunt lipsite de eficienţă. Prin operaţionalizarea acestei unităţi speciale, Inspectoratul General de Aviaţie are în componenţă 5 unităţi speciale, dispuse teritorial în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Tulcea şi Caransebeş.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/