De anul viitor, în Băile Herculane se va plăti mai mult pentru impozitele și taxele locale!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Întrunit săptămâna aceasta în ședință ordinară de lucru, Consiliul Local al orașului Băile Herculane, a hotărât creșterea cu 5,1% a taxelor și impozitelor locale începând cu anul 2023, fiind indexate cu rata inflației.

În hotărârea adoptată cu unanimitatea de voturi sunt invocate o serie de prevederi ale Codului Fiscal, conform cărora, în cazul oricărui impozit sau a unei taxe locale, ce constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite cifre în lei, sumele respective se indexează anual, până la 30 aprilie, de către consiliile locale, ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor și Ministerului Dezvoltării.

Hotărârea menține obligativitatea plății impozitului datorat pentru clădiri, terenuri și mijloace auto în două rate egale: până la 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Dacă suma datorată este mai mică de 50 de lei, aceasta trebuie plătită integral până la primul termen, respectiv 31 martie 2023.

promovare banner maxagro

Și în anul viitor, pentru clădirile și terenurile neîngrijite situate în intravilanul orașului Băile Herculane, deținătorii vor plăti un impozit majorat cu 500%.

Totodată, bonificația pentru plata cu anticipație, până pe 31 martie, a impozitului sau a taxei pe clădiri, pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru întregul an este de 10%.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/