De 1 Mai, turiștii din sudul și nordul țării au ales să se relaxeze în bungalourile din Clisura Dunării

sat lacustru berzasca

Toate cele 15 căsuțe din satul lacustru de la Berzasca sunt ocupate weekendul acesta, rezervările pentru 1 Mai făcându-se încă din iarnă de turiștii curioși să doarmă în construcțiile de pe Dunăre.

Satul plutitor de pe Dunăre atrage anul mii de turiști din toate colțurile țării și nu numai. Cu toții își doresc să experimenteze dormitul în bungalourile pe care le mai întâlnești doar în resorturile din țările exotice, dar și să se bucure de priveliștea Dunării în zorii dimineții. Nici pandemia nu i-a ținut deoparte pe turiști. A fost mai plin ca niciodată în ultimii doi ani, spun reprezentanții Complexului Egreta, care weekendul acesta deschid oficial sezonul turistic.

„Toate bungalourile sunt ocupate de 1 Mai, gradul de ocupare fiind de 100% în weekenduri până la sfârșitul lui octombrie, la final de sezon. Deci rezervări se mai pot face doar pentru zilele din timpul săptămânii, dar și aici vorbim de un grad de ocupare de 80% la acest moment. La noi a fost bine și pe perioada pandemiei, a fost plin non-stop, gradul de ocupare fiind de 100% și pe parcursul săptămânii, poate și pentru că bungalourile sunt depărtate, iar distanțarea între clienți s-a putut face ușor, dându-le o mai mare siguranță acestora. Pentru acest sfârșit de săptămână, rezervările sunt făcute, în mare parte, de turiști din nordul și sudul țării – Iași, Galați, Botoșani, Pitești, București. Ne vizitează și timișoreni, orădeni, dar aceștia sunt mai puțini, comparativ cu cei din nord sau sud.”, spune Sorin Liubimirescu, administratorul Complexului Egreta de la Berzasca.

Complexul are 15 bungalouri, fiecare compus dintr-un dormitor la etaj, o sufragerie dotată cu un colțar extensibil, tv led, televiziune prin cablu, WI-FI,  măsuță, dulap, climă, baie, terasă mare de 16 mp la Dunăre, prevăzută cu copertină soare, măsuță și două șezlonguri. Capacitatea maximă de cazare într-o căsuță este de doi adulți și doi copii. Tariful pentru o noapte de cazare în bungalou este de 350 de lei pentru doi adulți, cu mic dejun inclus.

În incinta complexului avem un restaurant cu meniu a la carte, de unde clienții noștri își pot alege preparate dintr-o diversitate mare de bucate. Avem peste 40 de feluri de mâncare. Pește – obligatoriu, dar mai găsim în meniu și pui, porc, paste, cam tot ce se poate mânca la orice restaurant cu pretenții se poate mânca și la noi.”, mai spune Sorin Liubimirescu.

Pe lângă cazarea în bungalouri, se mai pot organiza pentru turiști croaziere pe Dunăre, excursii de jumătate de zi sau de o zi pentru vizitarea principalelor obiective turistice din zona Clisurii și nu numai, inclusiv pe insula Ostrov, unde pot fi văzuți caii sălbatici care se bucură de libertate, ori pe Cheile Nerei, pentru activități sportive și de agrement.