Spitalul Municipal din Lugoj va avea în acest an un buget de 1,6 milioane de lei, sumă care este împărțită pe cheltuieli curente – 500.000 de lei și finanțarea investițiilor din cadrul unității sanitare – 1,1 milioane de lei.
Banii alocați investițiilor se împart pe diverse capitole, suma cea mai consistentă fiind destinată reparațiilor capitale. În acest capitol intră proiectul tehnic, recompartimentarea spațiilor pentru asigurarea de grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități la pavilioanele C4, C9, rampe de acces persoane cu dizabilități pavilioanele C4, C6, lift cu 4 stații la pavilionul C9 din cadrul spitalului care are alocat 111.000 lei, proiect reabilitare și recompartimentare secția de Medicină Internă cu 132.000 lei, reabilitarea, reamenajarea și extinderea secțiilor chirurgie generală, urologie și ATI, amenajarea cabinet screening gastroenterologie care are alocată suma de 449.000 lei. Mai sunt prevăzuți 224.400 de lei pentru sistemul de control, acces cu barieră și cartelă la spital, pe care instituția vrea să îl implementeze în acest an.
Municipalitatea lugojeană a mai alocat 150.000 de lei pentru realizarea unui plan de sănătate privind optimizarea spitalului și alți 350.000 de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind oportunitatea construirii unui spital nou.
Spitalul din Lugoj mai poate accesa și în acest an fonduri nerambursabile alocate de către Consiliul Județean Timiș, printr-o schemă de minimis, pentru achiziția de aparatură medicală.
Despre acest program, președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a declarat: „În 2019 a fost un succes, iar mii de oameni au beneficiat de investigații medicale, cu aparatura cumpărată de spitalele din Timiș, prin schema de minimis, un program inițiat, în premieră, de Consiliul Județean. Și în 2020, continuăm să vindecăm sistemul de sănătate și să facem bine în unitățile sanitare din Timiș, care pot primi fiecare 100.000 de euro. În total, aproape 3 milioane de lei sunt prevăzute în bugetul Consiliului Județean pentru achiziția de aparatura medicală, în spitalele din orașe și municipii”.
Dacă sumele destinate investițiilor par consistente, nu același lucru se poate spune despre banii alocați cheltuielilor curente, acolo unde spitalul lugojean are acumulate și cele mai mari datorii. Cei 500.000 de lei cu siguranță nu vor ajunge pentru a plăti arieratele, datoria spitalului fiind în acest moment de peste 4 milioane de lei.