Sistematizare rutieră după ureche! Noile sensuri unice creează disconfort și enervează lugojenii

po 1000x100px (4)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Începând de la mijlocul lunii februarie, pe strada Anișoara Odeanu din Lugoj se circulă pe sens unic. Hotărârea Comisiei locale de circulație a fost menită să fluidizeze circulația în zona centrală a orașului, iar de la instituirea sensului unic, un echipaj al Poliției Locale Lugoj se află pe strada Anișoara Odeanu. De săptămâna viitoare, în loc de îndrumări, polițiștii locali vor acorda amenzi la regimul circulației.

Părerile lugojenilor sunt împărțite, mai ales că decizia a fost luată fără o consultare publică sau un studiu care să redea necesitatea unui astfel de sens unic.

„Mi se pare o nebunie! Ca să ajung pe Constantin Dobrogeanu Gherea, mai ocolesc jumătate de kilometru! Înainte de toate, ar fi indicat, dacă nu obligatoriu, să se traseze trecerile de pietoni, de exemplu la începutul străzii Traian Grozăvescu, unde, deși există indicator, niciun șofer nu oprește! Să se acționeze raportat la priorități. Nimic nu e mai important decât siguranța cetățenilor!”, este de părere Lelia I., pe rețele de socializare.

„E o idee bună, în primul rând pentru că pe strada Odeanu se făceau blocaje, erau mașini parcate și pe stânga și pe dreapta și circulația era grea pe ambele sensuri. Acum pot fi parcate mașini pe stânga și pe dreapta, că nu se mai fac ambuteiaje. Oamenii se băgau chiar și când erau camioane acolo, jumătate de oră era blocată strada. Ca șofer, varianta cu sens unic mi se pare corectă.”, spune Dumitru C., un conducător auto care circulă des în zonă.

„E bine că le-a mai pus belciug, că prea era nenorocire pe strada asta.”, ne-a spus un pensionar, care frecventează Centrul de Zi de pe strada Anișoara Odeanu.

headerexpress cc
expresb 1000x100
1000x100 (5)
tmc 640
celtic transilvania 1000x100px

„Eu n-am prea circulat decât de pe Cernei pe Bucegi, și nu invers, așa că nu mă pot pronunța. Probabil că este o măsură bună pentru riverani. În orice caz, sensul de la George Enescu a fost o idee bună.”, ne-a declarat Dan C., șofer profesionist.

Florin Dumitru, șeful Poliției Locale, spune că deocamdată echipajele trimise pe strada Odeanu au doar rol de îndrumare, dar de săptămâna viitoare vor trece la amenzi.

„Așa cum am făcut și pe str. Padeșului, când s-a montat sensul unic dinspre Magnoliei spre Bucegi și am dispus acolo o patrulă pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu noul sens rutier, așa și pe Anișoara Odeanu am dispus un echipaj care să îndrume și să informeze cetățenii în legătură cu sensul unic, fără a aplica sancțiuni. Mi se pare anormal să intrăm direct cu sancțiuni, deși participanții la trafic au obligația să fie atenți la indicatoarele rutiere. Vom păstra această conduită încă două-trei zile, după care vom aplica sancțiuni.”, precizează șeful Poliției Locale.

tmc 640
1000 x 200 gif
1000x100 (5)