O societate de intermediere a forţei de muncă, având sediul în Reșița, a sesizat încă din 9 ianuarie Poliţia că un angajat a fugit cu datele personale ale peste 800 de clienţi, cu mai multe electronice şi cu încasările de peste 15.000 de euro.
Deşi au sunat la numărul unic de urgenţă 112, cei de la firma de intermediere a forţei de muncă spun că li s-a luat o declaraţie şi… cam atât. Nu ar fi primit nici număr de înregistrare, nici număr de lucrare la Parchet, asta deşi a trecut aproape o săptămână. Extrem de deranjaţi sunt şi clienţii firmei care au aflat că datele lor personale, acte de studii, datele de domiciliu şi altele asemenea au ajuns pe mâna unui om căruia, spun ei, Poliţia nu-i face nimic.
„Este vorba despre Lucian Lungu din Reşiţa. Am aflat că acesta ar fi avut şi ceva antecedente penale în Germania. De la serviciu a plecat cu două calculatoare, cu telefoane mobile şi cu peste 15.000 de euro, încasările din ultimele zile ale lui 2016. Cel mai grav este faptul că, pe acele laptopuri, sunt date cu caracter personal ale colaboratorilor noştri! Am spus asta şi Poliţiei… Vineri mergem şi la Parchet, dar nu înţelegem de ce durează aşa de mult recuperarea acestora şi ce se aşteaptă… Acest individ, Lucian Lungu, se plimbă liniştit prin oraş, ne sună clienţii, chiar nu poate face Poliţia nimic?!”, ne-au declarat angajaţii şi administratorul companiei.
Contactat de Express de Banat, comisarul-şef Viorel Avram, inspectorul-şef al IPJ Caraş-Severin, ne-a declarat că „ştiu speţa, cei de la firmă au fost azi şi la noi. Vă pot spune că sesizarea este înregistrată şi este în lucru pentru a primi număr de dosar de la Parchet”.
Ce nu înţeleg angajaţii firmei şi cei 800 de colaboratori este de ce pentru nişte proceduri simple, de numai câteva minute, este nevoie de zile bune, zile în care siguranţa atâtor persoane este la mâna unui om care nu ar trebui să aibă acces la datele lor personale…