„Dăruiește naturii energia ta”! Cum te poți alinia lumii întregi sărbătorind Ora Pământului?

Milioane de locuitori din întreaga lume sărbătoresc astăzi Earth Hour, un eveniment prin care întreaga energie economisită este dăruită naturii, printr-un simplu gest de stingere a luminii.

Și în Caraș-Severin este deja tradiție ca în fiecare an locuitorii să stingă lumina pentru o oră, aliniindu-se cerințelor internaționale. Ora Pământului/ Earth Hour este o iniţiativă a World Wildlife Fund Australia, se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007. Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour cuprinde 172 de ţări şi 7.000 de oraşe din întreaga lume.

Pentru a marca acest eveniment, dar şi pentru a se alătura celor 7.000 de oraşe din lume, organizatorii  – Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa şi Casa Orăşenească de Cultură – invită locuitorii oraşului, dar şi pe cei din judeţ să le fie alături, fie prin prezenţă, fie doar să stingă luminile în intervalul 20.30-21.30.

Evenimentul are loc la Sala Muzeală „Constantin Lucaci – Spaţiu şi Lumină’’, astăzi, cu începere de la ora 20.00, iar programul va cuprinde întâlniri cu elevi, cadre didactice şi alţi locuitori, dar şi o demonstraţie practică de astronomie efectuată de profesorul Marc Frîncu de la Universitatea de Vest din Timişoara. Pe lângă informaţiile legate de Ora Pământului, participanţii pot face observaţii astronomice cu un telescop profesional în intervalul 20.30-21.30, acum, în preajma echinocţiului de primăvară.

Și Guvernul stinge lumina!
În 2016, Guvernul României şi ministerele vor stinge luminile în mod simbolic. Asta, pentru că evenimentul global are rolul de a sublinia angajamentul participanţilor pentru rezolvarea unor probleme de mediu, între care cele mai pregnante ar fi poluarea şi folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie al societăţii. Aşa cum reiese şi de pe site-ul oficial, Earth Hour nu are un impact notabil asupra consumului de resurse, ci este o acţiune simbolică.

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin se alătură anul acesta comunităţii globale Earth Hour şi va stinge lumina astăzi, la ora 20.30.

Anul acesta mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta!”.

FOTO: tccmobile.com