Dans contemporan, circ și teatru în cartierele din Timișoara. Programul cultural TM2023 a fost actualizat

tm2023 eoc revisited cultural programme january 22 cover (2)
1000x100 (5)

Programul cultural pentru anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, a fost actualizat. Printre altele, acesta prevede organizarea de spectacole de dans contemporan, circ și teatru în cartierele din oraș, dar și desfășurarea de diferite evenimente în mai multe orașe din Banat.

Cei șapte curatori și experți desemnați de Primăria Timișoara să gestioneze programul cultural pentru proiectul TM2023 au finalizat o primă sarcină. Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara informează că a fost adus la zi programul înscris în dosarul de candidatură. Astfel, peste 70% din program este consolidat.

Versiunea actuală a programului consolidat conține o serie bogată de proiecte culturale reunite sub umbrela artelor spectacolului, artelor vizuale, educației culturale și patrimoniului cultural: de la proiecte expoziționale de anvergură internațională la expoziții folosind tehnologia multimedia și realitatea virtuală”, a transmis Centrul de Proiecte.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Printre altele, în program este inclusă organizarea de spectacole pentru marile scene ale celor trei teatre din Timișoara, ale Operei și Filarmonicii. De asemenea, vor avea loc spectacole de dans contemporan, circ și teatru în cartierele din Timișoara.

„Programul actualizat nu se reduce la popularea spațiilor centrale și periferice timișorene cu evenimente, ci este extins în mai multe localități din județ și orașele din regiune (Reșița, Arad, Lugoj, Gărâna,, Oravița ș.a.). O parte consistentă a proiectelor incluse în program vizează încurajarea patrimoniului gastronomic, prin respectarea principiilor specifice orașelor și comunităților durabile, dezvoltarea abilităților de consum responsabil în rândul tinerilor, practici durabile de organizare a evenimentelor culturale și a turismului”, a detaliat Centrul de Proiecte.

 

banner 970 x 250