Daniel Surdu are completă încredere în Cristian Miclău: „Dacă un om a început să facă ceva, lasă-l să facă, să le ducă până la capăt”

cristian miclau daniel surdu
untitled design set 970x90 px

Singurul candidat din Caraș-Severin la alegerile europarlamentare, Daniel Surdu, recunoaște că Băile Herculane se confruntă cu diverse probleme dar are încredere totală în primarul Miclău!

Perla Banatului și-ar putea găsi salvarea în PNRR, dar litigiile încurcă planul. Una dintre soluțiile identificate de Daniel Surdu ar fi reabilitarea clădirilor printr-un program dedicat zonelor seismice. „Legat de Băile Herculane, partea de reconstrucție a băilor Neptun, am avut o discuție cu Cristi Miclău. În cadrul Ministerului Dezvoltării există deschis un program fără limită de timp care se numește Programul de Reabilitare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat. Zona Herculane este într-o zonă expusă seismic după noile cutremure care au fost în zona de Târgu-Jiu. Ar fi putut fi reabilitate și pe acest program, unde nu există cofinanțare. Programul are vreun miliard și ceva de euro de pe PNRR care sunt puși la dispoziția UAT-urilor. Problema acolo este legată de regimul juridic al terenurilor care nu a fost deslușit. Există un litigiu, există o anchetă, nu știu la ce stadiu este nici ancheta și nici cum se poate rezolva acel litigiu. Problema este că nu poți face nimica pentru că orice proiect urmează regimul juridic al clădirilor și acolo nu poți absolut interveni”, a declarat Daniel Surdu.

La Băile Herculane problemele sunt multe și complexe, dar Surdu are completă încredere în primarul Cristian Miclău. „Mai sunt puncte slabe în Herculane pe care domnul primar nu le-a atacat încă. Planul Urbanistic General, Planul Urbanistic Zonal care sunt încă în desfășurare, dar și acolo în cadrul primăriei nu poți face schimbări. Nu găsești oameni pe care să îi înlocuiești cu alți oameni care sunt slabi. Cristi este într-un echilibru instabil, ca să vorbim fizic. Nu îl ajută oamenii care sunt acolo foarte mult. El are foarte multe proiecte începute, are foarte multe proiecte care sunt acum la stadiu de a fi implementate, care au fost acceptate, aprobate. Problema asta de continuitate în administrația publică-locală, cred că e una dintre cele mai stringente. Dacă un om a început să facă ceva, lasă-l să facă, să le ducă până la capăt”, a punctat candidatul Alianței PSD-PNL pentru Parlamentul European.

surdu

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/