Cunoscutul om de televiziune a revenit acasă, la Reșița. Nu în calitate de „one man show”, ci de educator în public speaking și antreprenor.
Dani Oțil răspunde astfel invitației unui alt reșițean celebru, Cristian Onețiu, care a lansat, la finalul lunii decembrie, programul „Young Preneur”, dedicat tinerilor din municipiu interesați să managerieze o afacere de succes. Programul inițiat de Onețiu se derulează la Reșița cu sprijinul Primăriei și a Agenției de Dezvoltare Regională Vest.
Pe lângă munca din televiziune, Dani Oțil este și antreprenor, cu investiții în HoReCa, în două restaurante pe care le manageriază cu succes, dar și educator în public speaking (vorbit în public – nr.), motiv pentru care a acceptat invitația lui Cristian Onețiu de a se prezenta în fața tinerilor înscriși în programul „Young Preneur”, și de a le împărtăși acestora parte din cunoștințele și experiențele sale în cele două domenii de activitate.
„Acum câteva săptămâni am primit o provocare de la Cristi Onețiu. Înțeleg că în timpul unui discurs, acesta i-a provocat pe studenți să filmeze, să posteze și să-mi dea tag și să mă aducă practic cu forța aici, și mai ales gratis, să le vorbesc studenților. Nu vă ascund că fac treaba asta cel puțin o dată pe lună prin țară, dar nu am fost invitat niciodată la Reșița. Și dacă nu te cheamă nimeni, nu te duci! Așteptam de ceva timp invitația asta, cred că am învățat multe lucruri pe băncile școlii, în oraș aici, și mare parte din cultura mea de bază, nu cea profesională de acum, își are obârșia în Reșița. Așa că am venit să mai dau puțin și înapoi.”, a spus, cu umorul său caracteristic, celebrul reșițean.
Mare parte din cursul prezentat la Reșița de Oțil, care s-a întins pe durata a trei ore, s-a axat pe importanța discursului public, și pe ceea ce înseamnă cu adevărat antreprenoriatul, în contextul în care cei mai mulți dintre tinerii de astăzi se gândesc doar la cum pot face bani mulți și ușor pe care să-i cheltuie ulterior pe lucruri scumpe.
„Am rupt o bucățică din cursul meu de public speaking, în încercarea de a-i face pe tineri să treacă peste tracul vorbitului în fața oamenilor. Asta le va folosi, sper eu, nu numai când vor fi patroni, ci poate și în sesiune sau când trebuie să prezinte un proiect în fața școlii. Eu sunt un om direct, nu umblu cu lucruri teoretice, aici discutăm practic, este un curs interactiv, cu întrebări și răspunsuri. O să ne și jucăm și ne vom simți bine. (…) Un proiect sau două pe an nu vor dezvolta antreprenorialul în România, iar noi nu suntem aici să facem asta, ci să-i ajutăm pe copii să ardă mai repede etape. Eu sunt antreprenor, am trecut prin niște lucruri pe banii mei, și pe timpul meu, și sunt aici ca să-i antrenez să nu facă greșelile mele. Pe de altă parte, cu atâta online, copiii consideră că a fi antreprenor astăzi este să-ți deschizi o școală prin care să faci bani repede și să-ți iei un Lamborghini. Cam acesta este trendul la București. Aș vrea să-i scot din povestea asta și să-i duc în locul în care a fi antreprenor înseamnă cu totul și cu totul altceva.”, a mai spus Oțil.