Dan Mirea și Florin Ionescu, într-un teatru al absurdului

florin ionescu
1000x100 (5)

După ce zilele trecute actorul Dan Mirea ieșea public cu o postare pe pagina sa de socializare, prin care-și exprima nemulțumirea vizavi de managerul teatrului reșițean, numindu-l dictator, Florin Ionescu răspunde acuzațiilor acestuia.

Conflictul dintre actorul Dan Mirea, fostul director artistic al Teatrului de Vest Reșița, și managerul instituției de cultură, Florin Ionescu, este departe de a fi stins. Zilele trecute, într-o postare adresată prietenilor din spațiul virtual, Dan Mirea mărturisea că anul acesta se împlinesc 10 ani de la prima punere în scenă a piesei „Nuntă cu navetiști”, regizată de acesta, motiv pentru care și-ar fi dorit ca spectacol să se joace la Teatrul de Vest, unde actorul a activat mai bine de două decenii. Mirea spune însă că acest lucru nu a fost posibil din cauza managerului Florin Ionescu, care nu ar fi permis ca „Nuntă cu navetiști” să se joace la Teatrul de Vest. Din aceste considerente, Mirea a fost nevoit să se reorienteze și să găsească o altă locație pentru spectacol.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Dragi prieteni, spectacolul «Nuntă cu navetiști», o super comedie în regia mea, anul acesta are 10 ani de viața! Acest eveniment am vrut să-l sărbătoresc pe scena Teatrului unde am jucat 24 de ani! Stupoare! Un mic «dictator», cu apucături tovărășești, mi-a interzis să urc pe scena unde am slujit o viață!”, a scris actorul Dan Mirea pe pagina sa de socializare.

Managerul Teatrului de Vest Reșița are însă o cu totul altă versiune, declarând pentru Express de Banat că Mirea nu i-a comunicat în niciun moment intențiile sale cu privire la spectacolul „Nuntă cu navetiști”. Totuși, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, Ionescu nu garantează că ar fi și acceptat.

„Eu nu am nimic cu Dan Mirea. Ca să las pe cineva să joace pe scena teatrului, trebuie să-mi ceară acest lucru, este prima condiție! Să mi se ceară! Nu mi-a cerut absolut nimic! Doi, dacă apare un spectacol pe scena teatrului, eu trebuie să-l vizionez înainte, trebuie să fie de nivelul artistic de calitate necesar pentru această scenă. Deci nu mi-a cerut să-i ofer sala și nu i-am văzut spectacolul!”, a spus Florin Ionescu.

Conflictul dintre Dan Mirea și Florin Ionescu este de notorietate, încă din perioada în care ambii se aflau la conducerea Teatrului de Vest Reșița. Cei doi nu au reușit să se înțeleagă niciodată, lăsându-se, de fiecare dată, cu acuzații din ambele tabere, până când Dan Mirea nu a mai făcut parte din echipa teatrului reșițean.

CITEȘTE ȘI: Teatru în scop caritabil la Cinema Dacia!

banner 970 x 250