Dan Idolu, revocat din funcţia de director al Aeroportului Internaţional Timişoara

Ceea ce s-a tot preconizat în ultima perioadă s-a întâmplat. După ce a fost schimbat Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Timişoara, a venit rândul directorului Dan Idolu să fie revocat din fucţie.

Demiterea lui Idolu a fost decisă astăzi, în prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie al Aeroportului Internaţional Timişoara. Dan Idolu a declarat pentru De Banat că va intenta o acţiune în instanţă noii conduceri.

„Voi intenta un proces pentru a-mi apăra demnitatea şi, firesc, drepturile financiare. Eu nu sunt funcţionar public, am avut un contract pe care l-am respectat şi pe care l-am încheiat inclusiv pentru a nu fi supus unui abuz, aşa cum s-a întâmplat acum. Culmea este că nu au vrut să-mi dea nicio hârtie privind revocarea mea din funcţie”, a spus Dan Idolu. 

Noul director este generalul de Brigadă MAI, Dorel Grădinaru.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu mai multe detalii! 

Update. Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, a reacționat față de schimbarea din funcție a lui Dan Idolu. Social-democratul laudă calitățile manageriale ale fostului director și faptul că a reușit să acceseze un proiect pe fonduri europene pentru extinderea aerogării. Călin Dobra spune că prin noua conducere a aeroportului liberalii vor începe procesul de comasare cu aeroportul din Arad. „Aeroportul Timișoara se dezintegrează! Schimbări doar de dragul schimbării. «Timișorenii mei», vorba unui clasic în viață, pot să își ia adio de la una dintre cele mai bine manageriate instituții din județul nostru, Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara. Liberalii din Timiș au decis că este momentul să acționeze și să pună la pământ o altă poartă de intrare în oraș. În ultimele luni, prin decizii controversate și forțate, s-a încercat – și acum au și reușit – schimbarea din funcție a directorului Dan Idolu. Pe Dan, ca om, poți să îl placi sau nu, dar când vine vorba de Aeroportul Timișoara, nu poate nimeni să îi nege competența. În mandatul său compania a înregistrat o creștere continuă, după ce, cu ani în urmă, a preluat-o praf, după un nou mandat «de dreapta». Ba mai mult, a reușit accesarea unui mega proiect cu fonduri europene pentru extinderea aerogării, pe care îl puteți vedea cu ochii voștri, pentru că este în execuție. Și încă ceva. S-a luptat ani întregi cu miniștri și parlamentari pentru a descentraliza Aeroportul, adică să poată fi preluat de autoritățile locale și județene din Timiș. Acum însă, tot ce pot să sper este că planul liberalilor nu este activarea unui vis mai vechi al unora «de dreapta», prin care sediul central să fie mutat la Arad, prin comasarea celor două aeroporturi. Dan Idolu, felicitări pentru munca depusă și sunt convins că experiența acumulată va fi de folos în viitorul apropiat. Chiar mai apropiat decât se așteaptă unii!”, a transmis Călin Dobra.