Dan Alexa: „La Reșița se poate face o echipă de Liga 1 bună și foarte bună, cum a fost odată!”

A pus performanța pe primul loc, nu s-a uitat la bani și a acceptat să coboare în Liga 3, pe banca rosso-nerilor, pe care trebuie să-i readucă, în regim de urgență, pe a doua scenă fotbalistică a țării! Și, în cel mai scurt timp posibil, în prima ligă!

Dan Alexa a fost prezentat oficial ca antrenor principal la CSM Reșița, primarul Nelu Popa și președintele Cristian Bobar cerându-i să promoveze echipa imediat în Liga 2, pentru asta asigurându-i un buget care să-i satisfacă orice pretenție. „Am vrut o reacție serioasă, profundă, hotărâtă de a forma o echipă care să promoveze de urgență în Liga 2. Am retrogradat nemeritat, dar după calvarul retrogradării, Cristi Bobar a adus o mână de fier pe banca tehnică, pentru că îl știu pe Dan Alexa ca pe un tip foarte bătăios, poate mai bătăios decât mine. E un prim pas, pregătim revenirea în Liga 2!”, a afirmat edilul-șef al Reșiței.

Președintele clubului din Valea Domanului, Cristi Bobar, a vorbit despre un nou moment zero pentru fotbalul reșițean: „Cu Dan Alexa am o relație de prietenie veche, de vreo 15 ani. El a mai fost ofertat de către noi, dar avea alte angajamente. Acum plecăm de la zero, construim un nucleu nou de jucători. El va hotărî cine vine, eu voi asigura totul pe parte administrativă.”

leader board 728 x 90 px

Alexa, care are deja trei promovări în CV, privește Reșița ca pe o mare provocare, în niciun caz ca pe un pas înapoi în carieră. „Au contat foarte mult în alegerea mea respectul pe care îl am pentru domnul primar și prietenia cu Cristi Bobar. M-au dorit foarte mult, iar eu mereu am văzut aici un proiect de viitor. M-a surprins retrogradarea, din afară părea imposibil la ce condiții sunt la Reșița. Pelici, Minteuan, Falub sunt antrenori foarte buni, nu se pune problema că n-au valoare. Problemele au fost în vestiar. Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Cine e cu mine, rămâne cu mine. Cine nu, pleacă! Plecăm la un nou drum, obiectivul e promovarea în Liga 1. O luăm pas cu pas. Știu că se poate lucra în liniște, CSM Reșița e o echipă de tradiție și important e să facem pașii corecți. Aici se poate face o echipă de Liga 1 bună și foarte bună, cum a fost odată!”, a spus noul tehnician al Metalului.

Cel mai probabil, CSM va evolua în Liga 3, dar cum în fotbalul românesc jocurile de culise sau din birourile federației se decid în ultima secundă e posibil ca Reșița să reapară pe harta Ligii 2 chiar în această vară. „Noi ne facem calcule pentru Liga 3. Vreau să văd jucătorii tineri, știu că s-a investit în centrul de copii. Pe unde am fost am promovat jucătorii tineri și e normal ca acolo unde se investește să ai deschidere față de aceștia.”, a mai spus Dan Alexa.

Noul antrenor al Metalului va fi sprijinit de Ștefan Grigorie, antrenor secund, de Călin Cheregi, care va  coordona și centrul de juniori, de Iulian Ichim, preparator fizic, și de Dani Șandru, cel mai probabil, viitor organizator de competiții.