Damian: În toamnă, cu Marcel Ciolacu premier, putem prinde ultimul tren spre Schengen!

damian marius

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Marius Damian, îi învinovățește pe negociatorii români pentru ratarea intrării țării noastre în spațiul Schengen și își pune speranța în viitorul premier că va scoate România de la marginea Europei.

Parlamentarul cărășean se declară dezamăgit de faptul că austriecii au lăsat România în afara Schengen și, chiar dacă găsește vinovați printre liderii politici români care au purtat negocieri, consideră decizia profund nedreaptă.

„Am încheiat 2022 cu o dezamăgire mare, eu sunt mai naționalist, țin mult la țara mea, la locurile mele natale și sunt foarte supărat pentru că nici de data asta nu am fost băgați în seamă. Jocul cred că s-a făcut dinainte și se știa că votul va fi negativ. Nu știu care au fost motivele reale, dar e clar că au găsit un pretext care nu era nici măcar legal. A fost o negociere slabă făcută de noi și, ca de fiecare dată, suntem lăsați la marginea Europei. E păcat pentru că suntem o țară frumoasă, cu resurse, deși multe din ele sunt folosite de tot cei din afara țării., a comentat social-democratul pentru Express de Banat.

Deși României și Bulgariei li se dau șanse minime să acceadă în viitorul apropiat în spațiul Schengen, deputatul Marius Damian își pune mari speranțe în capacitatea de negociere și de convingere a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier al României. Asta dacă nu cumva înțelegerea dintre PSD și PNL pică până în primăvară. „Neapărat, anul acesta, în toamnă, trebuie să reușim. Cred că e ultimul tren pe care îl mai putem prinde. Dacă se păstrează alianța și vom veni din mai cu premierul social-democrat Marcel Ciolacu cred că lucrurile vor sta altfel. Nu cred că se va rupe această alianță, mai ales acum, în aceste momente destul de delicate, când avem războiul din Ucraina și criza economică. Ar fi greu să mai avem stabilitate politică dacă s-ar rupe această alianță. Eu cred în continuare că se va respecta protocolul și premier va fi Marcel Ciolacu din mai încolo. Știu, în momentul ăsta sunt frământări mari în PNL. E clar atunci când ești la putere cerințele din județe sunt mari, dar până la urmă eu cred că alianța va merge în continuare și sunt convins că vom face o treabă bună cu guvernare PSD PNL UDMR și premier PSD.”, a mai spus politicianul.

1000x100 (5)