„Dacia! Regatul aurului și argintului” la Drents Museum, cu comori de la Muzeul Banatului

expozitie dacia la drents museum din assen, olanda (1)
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Obiecte din metale prețioase din colecția Muzeului Banatului din Timișoara pot fi admirate în cadrul unei expoziții dedicată dacilor care este deschisă la Drents Museum din Olanda. 

Expoziția „Dacia! Rijk van goud en zilver”/„Dacia! Regatul aurului și argintului”, organizată la Drents Museum din Assen, Olanda, este deschisă în perioada 7 iulie 2024 – 26 ianuarie 2025. Aceasta prezintă peste 670 de obiecte din metale prețioase din peste 50 de tezaure aflate în colecțiile a 18 muzee din România, inclusiv Muzeul Național al Banatului.

„Această expoziție internațională, realizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României din București și Drents Museum, aduce în fața publicului olandez o selecție reprezentativă a bunurilor din metale prețioase provenind din descoperiri arheologice de pe teritoriul actual al României, databile între secolele XVIII-XIV a.Chr. și începutul secolului al IV-lea p.Chr. Cea mai importantă parte a expoziției se concentrează asupra Epocii Fierului, mai precis asupra obiectelor atribuite culturii geto-dacice. La 30 de ani de la deschiderea primei expoziții de arheologie românească găzduită de un muzeu olandez, expoziția propune o nouă perspectivă asupra culturii și civilizației geto-dacice, care de această dată se concentrează asupra spectaculoasei arte a orfevrăriei și argintăriei geto-dacice, unice în spațiul european.”, au transmis reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

Expoziția din Olanda este însoțită de un catalog de specialitate, cu contribuții din partea unor renumiți arheologi români.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb
stiri timisoara expozitie dacia la drents museum din assen, olanda (2)

Afișul expoziției

expozitie dacia la drents museum din assen, olanda (3)

expozitie dacia la drents museum din assen, olanda (4)

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/