„Dacă Torma nu oferea nişte portiţe, indiferent de aşa-zisele jocuri de culise, nu ar fi fost probleme”

Piedicile întâmpinate acum de edilul în exercițiu al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, în privința posibilității de a candida pentru un nou mandat au ca punct de plecare atât neatenția candidatului alianței PSD-Pro România pentru fotoliul de primar, cât și pe cea a candidaților pentru Consiliul Local al celor două formațiuni la momentul depunerii dosarelor de candidatură, este de părere primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

„În cazul lui Torma, fostul meu coleg, este destul de greu să fii obiectiv, cum de altfel e destul de greu să fii subiectiv. Toată povestea asta este undeva la mijloc. Din punctul meu de vedere, dacă Torma avea grijă, dar nu numai el, ci și structurile din cadrul partidului, nu se ajungea aici. Știți foarte bine că toate dosarele de candidatură sunt verificate de niște oameni care cunosc foarte bine legea. Un partid este obligat să aibă acolo un om cu pregătire juridică. Dacă el nu dădea ocazia, deci, dacă totul era în regulă, din punct de vedere al dosarului de candidatură, nimeni nu putea să profite de nimic. Să fie clar!”, a subliniat Nicolae Orăvicean.

În contextul în care eforturile pentru readucerea edilului social-democrat în lupta pentru Primăria Moldova Nouă nu par să fie sortite eșecului, primarul comunei de pe Valea Carașului îl sfătuiește pe fostul tău coleg să nu dea dovadă de superficialitate, politicianul sugerându-i să cerceteze lucrurile în ansamblu, asta dacă vrea să elucideze misterul despre cum s-a ajuns în această situație.

„El a fost cel care a oferit, din punctul meu de vedere, aceste mici portițe. Am înțeles că a fost contestat de către un cetățean. Dacă nu ar fi oferit aceste portițe, indiferent de aşa-zisele jocuri de culise, nu ar fi fost probleme. Aici, Torma ar trebui să nu se lase furat numai de copacii unei păduri, ci să se uite în ansamblu, în întreaga pădure, și atunci poate identifica și alte chestiuni. El trebuie să rezolve cumva această situație pentru că, până la urmă, la nivelul mentalului colectiv, lucrurile se vor cantona în felul următor: «Și-a făcut-o cu mâna lui». Deci și el avea obligația să verifice”, a mai adăugat șeful administrației publice locale din Berliște, Nicolae Orăvicean.

(E)