Dacă mai aveți lei, nu vă sfiiți! Scăpaţi de ei!

Cam miroase a Venezuela. Dacă mai aveți lei, nu vă sfiiți, acționați! 5 lei pe euro e deja foarte aproape…

Punctul 1. Nu ai bani pentru bugetul de stat pentru 2019. Hai să facem rost de ei. Lipsesc cam mulți, că ai dat pensii și salarii care nu pot fi acoperite din veniturile normale ale statului.

Punctul 2. Dai o Ordonanță pe lăcomie, bazată pe activele bancilor, și introduci distorsiuni extreme în piața energetică.

Punctul 3. Băncile străine își schimbă leii în euro, bani pe care îi iau în țările lor, că nu-s proşti să plătească impozit pe ei în România.

Punctul 4. Furnizorii de servicii energetice refuză noile impuneri, ceea ce face ca, alături de prostia guvernamentală în domeniu, cu lipsa de stocuri, să conducă la importuri masive de energie.

Punctul 5. Facturile de importuri pentru produsele vândute în decembrie trebuie plătite în ianuarie. Peste toate acestea se adaugă și faptul că România nu are buget. Efectul? Un euro cu 4,8 lei.

Punctul 6. Tratamentul. Creșterea dobânzilor cheie, din partea BNR. Efectul? Creșterea ROBOR. Asta mai atenuează cursul, dar urcă la cer: impozitul impus băncilor și cresterea ratelor oamenilor, dar și cresterea dobânzilor la care se împrumută România.

Punctul 7. Vă place imaginea? Mie, deloc.