Dacă donezi sânge, nu mai plătești o lună parcarea!

Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a fost aprobat, marți seara, în consiliul local. Printre altele, acesta prevede ca persoanele care donează sânge să beneficieze de o lună de parcare gratuită în orice zonă din oraș. De asemenea, în centrul Timișoarei nu mai sunt valabile abonamentele, ci șoferii vor fi taxați la oră.

Timișoara are un nou regulament de parcare pe domeniul public al orașului, care va intra în vigoare de la 31 martie. Acesta a fost aprobat, marți seara, în plenul Consiliului Local Timișoara. S-a discutat pe marginea acestui regulament mai bine de o jumătate de oră, însă nu a izbucnit niciun scandal între aleșii locali, la fel cum s-a întâmplat în ședințele precedente.

Printre altele, noul regulament prevede că persoanele care donează sânge vor beneficia de o lună de parcare gratuită în orice zonă a Timișoarei. De asemenea, un accent deosebit s-a pus pe zona centrală a orașului. Aici nu se vor mai elibera abonamente, ci șoferii vor fi taxați la oră.

Propunerile de schimbare sunt niște reforme de bun simț care să decongestioneze zona centrală, să reducă timpul în care un loc de parcare central e folosit de o singură mașină pentru a face loc și altor șoferi, să creeze niște avantaje pentru rezidenți când aceștia vin acasă seara de la lucru”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

De asemenea, prin noul regulament sunt introduse locurile de parcare pentru rezidenți, iar pe anumite străzi din zona verde, adică centrul Timișoarei, se va aplica un tarif progresiv.

Elementul nou sunt locurile de parcare cu uz rezidențial care vor fi accesibile în intervalul 17.00 – 08.00 doar rezidenților. Abonamentele pentru rezidenți existau și înainte cu denumirea de abonamente pentru locatari. Să dau un exemplu. Pentru subzona A4 (zonă albastră) cumpărați un abonament de rezident. 80% din locuri vor fi locuri cu uz rezidențial. Până la 17.00 vor putea parca și alți șoferi cu abonament general pe zona albastră. După ora 17.00, aceștia vor trebui să evacueze locurile cu uz rezidențial pentru ca dumneavoastră să puteți parca acolo. Doar dumneavoastră și vecinii dumneavoastră vor avea acces la aceste locuri”, a detaliat Ruben Lațcău.
Dan Diaconu, consilier local PNL, a declarat, în timpul ședinței, că nu vede utilitatea noului regulament, în condițiile în care noua conducere a Primăriei Timișoara nu a creat niciun loc de parcare.
Nu cred că este un proiect benefic pentru comunitate. Poți să taxezi suplimentar un lucru în momentul în care faci ceva, faci ca acel serviciu să fie mai bun. Nu s-a construit niciun loc de parcare, în afară de proiectele lăsate în 2020. Este un sistem care va pierde bani, pentru că numărul de posturi la noul serviciu este mai mare decât numărul de posturi de la SDM. Deci vorbim de cheltuieli cu personalul mai mari, iar veniturile aș paria că vor fi mai mici. Acest regulament provoacă o problemă majoră oamenilor care muncesc în centrul orașului, iar pentru riverani numărul locurilor de parcare în centru este foarte mic”, a afirmat Dan Diaconu.
De asemenea, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a întrebat care sunt soluțiile de parcare pentru turiștii străini, în condițiile în care în anul 2023 Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. „Pot să plătească prin SMS parcarea de pe orice fel de telefon”, i-a răspuns Ruben Lațcău.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/