4.000 de elevi din Timișoara, în online din cauza frigului din sălile de clasă

calorifer

Din cauza frigului din sălile de clasă, tot mai multe școli din Timișoara au luat decizia de a muta cursurile exclusiv online. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că sunt peste 4.000 de elevi care fac ore de acasă pentru că nu este căldură în unitățile de învățământ.

Situație tot mai dramatică la Timișoara din cauza faptului că societatea Colterm furnizează căldură cu țârâita. Miercuri, numărul elevilor înscriși în școlile din Timișoara care sunt nevoiți să învețe de acasă ca urmare a frigului din sălile de clasă a depășit 4.000.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în total, sunt șase unități de învățământ care au fost închise la nivelul Timișoarei pentru că temperaturile sunt prea scăzute în săli. Este vorba de Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” (liceu și gimnaziu), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 33.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Am vizitat mai multe unități de învățământ în cursul zilei de ieri și de astăzi, pentru a vedea care este situația din punctul de vedere al alimentării cu agent termic. Toate unitățile vor să facă activități față în față, dar sunt unele unități în care temperatura este foarte scăzută, fapt pentru care s-a decis rapid mutarea orelor în online. Mai sunt și alte școli mari care încearcă să găsească tot felul de soluții pentru a-i ține pe copii la școală. Astăzi se va face o nouă analiză și ne așteptăm ca și alte școli să ia decizia de a-și muta activitatea online”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

 

 

banner 970 x 250