Cutremurul din 2015 și atenuarea undei de șoc! „Tot ceea ce s-a construit până atunci s-a dărâmat peste noapte”

La mai bine de 2 ani de când universitatea reșițeană a fost zguduită de ancheta care a scos la lumină fapte de corupție, instituția încă se străduiește să își reclădească imaginea.

Anchete, audieri și profesori condamnați pentru că au distrus un sistem care ar fi trebuit să oglindească o educație corectă. A rămas în urmă o imagine pătată pe care actuala conducere încearcă să o spele.

„Într-adevăr au fost acele evenimente neplăcute din vara anului 2015, pe care le-am condamnat cu toții, au fost luate și măsuri la momentul respectiv. Sperăm să nu mai avem parte de asemenea evenimente. Din păcate, tot ceea ce s-a construit până atunci s-a dărâmat peste noapte, iar efortul pe care trebuie să îl facem în momentul de față este unul destul de serios pentru că nu încercăm să ne recâștigăm credibilitatea doar în comunitatea locală, doar în regiune, ci și la nivel național”, a declarat rectorul Andrade Bichescu în cadrul emisiunii live din redacția Express de Banat.

1000x100 casa brutarului

Scăderea semnificativă a numărului studenților a fost cu siguranță o altă consecință a cutremurului din vara lui 2015, chiar dacă declinul a început încă din anul 2012, după cum mărturisește însuși rectorul Andrade Bichescu. Dacă în anii de glorie Universitatea „Eftimie Murgu” avea circa 5.000 de studenți, în prezent are mai puțin de 1.300 la licență, masterat și doctorat. Se pare însă că eforturile de a reclădi imaginea universității reșițene dau rezultat.

„În acest an am avut chiar o creștere cu 24% a celor care s-au înscris, a absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat care s-au înscris la universitatea noastră, comparativ cu ultimii ani”, ne-a mai dezvăluit rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.