Cutremur în primărie! Inspectorii antifraudă au ridicat contractele penale! (UPDATE)

explo 1000x200

Mai multe contracte dubioase încheiate de administraţia locală orăviţeană în perioada 2008-2012, despre care Express de Banat a mai scris, par să facă obiectul anchetei pe care inspectorii antifraudă au demarat-o la finele lui 2014.

Anchetatorii au solicitat şi ridicat o serie de documente, în special contracte, facturi şi dosare de participare la licitaţii publice depuse de mai multe societăţi comerciale, unele dintre ele controlate direct sau indirect de aleşi locali, după cum se vorbeşte prin oraş.

Unul dintre cei vizaţi ar putea fi consilierul local Ion Miloş, dar şi fratele acestuia. Societăţile lor ar fi avut în perioada respectivă mai multe contracte cu oraşul Oraviţa. Firma consilierului local ar fi câştigat licitaţia în urma căreia a tăiat şi valorificat conducta de apă dintre Oraviţa şi Sasca, dar şi magistrala de gaz care urma să lege Anina de Oraviţa, investiţie ce nu s-a mai concretizat.

Un alt contract care ar fi intrat în atenţia inspectorilor antifraudă ar fi cel legat de achiziţionarea băncilor din oraş la un preţ mult supraevaluat, 20 de milioane de lei vechi bucata. Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, a confirmat ancheta declanşată în primărie. „Este adevărat că am primit o adresă în acest sens şi că ni s-au solicitat mai multe documente. Viceprimarul Lorena Ion a avut grijă să pună la dispoziţia anchetatorilor cele solicitate. Prea multe nu cunosc nici eu în momentul de faţă. Cert este că s-au solicitat acte din perioada 2008-2012”, a precizat pentru expressdebanat.ro edilul-şef.

 UPDATE, ora 13.00

Consilierul local Ion Miloş, administratorul uneia dintre firmele ce face obiectul anchetei celor de la Antifraudă, nu-şi face niciun fel de probleme şi spune că la mijloc sunt doar jocuri politice, iniţiate de edilul-şef. „Primarul Ursu a mai pus pe cineva şi mi-a făcut plângere, în 2013. Am primit neînceperea urmăririi penale de la Pachet, de la Timişoara, tot pe aceeaşi temă. Acum văd că face la fel, e problema lui. Eu nu am nimic de ascuns. Firma la care eu sunt administrator nu a avut contract cu primăria. Ţeava respectivă, despre care e vorba, a luat-o o altă firmă, unde sunt şi eu acţionar. Dar s-a licitat, a fost totul în regulă. Nu e nicio problemă, sunt doar reclamaţii făcute în interes politic”, a explicat Miloş. În replică, primarul Ursu spune că nu are timp de astfel de jocuri. „Nu am făcut eu nicio reclamaţie. Noi trebuie să ne ocupăm de administraţie, nu avem timp de astfel de jocuri despre care vorbeşte domnul Miloş. A fost o solicitare din partea organelor statului la care noi a trebuit să dăm curs, nimic mai mult”, a precizat primarul Oraviţei.

Dacă sunt simple manevre politice sau într-adevăr au fost încheiate contracte în mod ilegal şi în detrimentul oraşului vom afla odată cu finalizarea anchetei.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250

Comments

  1. alo says:

    la Resita pe cand?

  2. alexandru nemoianu says:

    Este absolut pozitiv ca incepe sa se faca ordine in hotiile patronate de catre Primarii.Dar totusi ma intreb de ce fostul “primare” al Prigorulului,Pavel Verindean,condamnat pentru luare de mita,inca nu se gaseste in spatele gratiilor.