Cutremur în Caraş-Severin! Ghiorghioni a adus DNA-ul acasă la Frunzăverde!

DNA a oferit primele informaţii oficiale după acţiunea de ieri din Reşiţa şi după audierea de astăzi a lui Sorin Frunzăverde.

 

În primul rând, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 15 mai 2015 până la data de 13 iulie 2015, față de inculpatul Frunzăverde cu privire la săvârşirea infracțiunilor de folosire a influenţei sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în vederea obţinerii unui folos necuvenit şi instigare la şantaj.

DNA arată că în perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, „Sorin Frunzăverde şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi de vicepreşedinte al unui partid asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului. De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeași persoană, vicepreședinte al Consiliului Judeţean, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Poliţia Mun. Reşiţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

d) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

e) să nu se apropie de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

g) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Comments

 1. bts says:

  De ce nu intră DNA-ul pe firul atribuirii fondurilor pt.drumuri din judeţ,licitaţii etc.Cred că s-ar minuna.

 2. Radivoj Milenovici says:

  Bulangiu asta de Frunza’nbalegar se ascunde de furtul ”PARANDARATULUI si furtul prin STUDIILE DE FIZABILITATE” ale proiectelor CJ-lui , ca sarpele capul , iar astia de la DNA , vine cu o laba de proces penal , niste mizerabili si astia de la Bucuresti la fel ca si scursurile DNA , DIICOT , SRI , etc , etc ,…..din judet care in timp de 12 ani n-au gasit la nimeni nimic , fi’tai ai dreacului de milogi cu totii .

 3. UN CETATEAN says:

  TARE MULT MI-AS DORI CA TOTI CEI CARE COMENTEAZA SA DEA UN EXEMPLU DE O PERSOANA PERFECTA DIN PUNCTUL LOR DE VEDERE NU SA TOT CRITICE PE TOATA LUMEA DIN MOTIVE PERSONALE SAU PUSI DE ALTCINEVA.FRUNZAVERDE E UN OM CINSTIT CARE INTR-O ROMANIE NORMALA AR FI APRECIAT SI LAUDAT ,OMUL ASTA DACA FURA CUM TOT INSINUEAZA UNII ERA SALTAT DE MULT .FRUNZAVERDE ARE MAI MULTA SCOALA SI CULTURA GENERALA CUM NU AU MULTI IN ROMANIA.

 4. Gigel says:

  ”cetățene”, uite-te în ce hal este județul, apoi poți să cauți motive de laudă pentru calamitatea asta penală.

 5. telespectator says:

  Hai si cu Primarul-o sa devina formatie completa!

 6. Maria says:

  GIGELE EU CRED CA TU ESTI UN PEDOFIL CARE STA TOATA ZIUA PE CALCULATOR SI ASTEAPTA AJUTOR FARA SA MUNCEASCA NIMIC SUNT SIGURA DE CHESTIA ASTA SI NICI MACAR NU AI TUPEU SA SPUI AL CUI CUR IL LINGI TOATA ZIUA

 7. DOREL says:

  GIGEL E UN LINGAU SI UN PUPINCURIST STA TOATA ZIUA PE BANCA IN FATA BLOCULUI E VECINUL MEU NU A MUNCIT IN VIATA LUI

 8. MIHAI says:

  Frunzaverde e cel mai tare si mai destept om din judet si toata tara stie asta si CINSTIT ALTELFEL IL SALTA DNA.

 9. ION says:

  GIGEL asta e un prost si un lenes doar sa comenteze stie ,boule tu te crezi in alta tara asa e in toata Romania

 10. Gigel says:

  Cât de retard să fii ca să crezi că dacă te semnezi cu alte nume nu se vede că ești tot tu???

 11. Vasile says:

  ARE DREPTATE SANDU >CINE NU VREA SA CREADA CA RESITA ESTE CEL MAI SINISTRU ORAS-RESEDINTA DE JUDET SA SE CALATOREASCA SI IN MOD SIGUR SE VA CONVINGE. CINE SPUNE CA NU ESTE ADEVARATA ACEASTA REMARCA PROBABIL ESTE TOT UN OM CARE NE FACE ZILELE CALVAR CU CATA NEPASARE CONDUCE ACESTI OAMENI , LOCUITORI AI JUDETULUI CARAS-SEVERIN

 12. RACU says:

  La puscarie cu astfel de oameni si confiscarea averilor!

 13. Vlad says:

  Asta nu o sa ajunga niciodata la zdup influenta e prea mare si organele sunt incompetente sau unse deja de tata bunu