Curtea de Apel Timișoara a respins arestarea preventivă a avocatului șpăgar

DNA a propus arestarea preventivă a avocatului Cosmin Panduru după ce l-a prins în flagrant luând mită, dar judecătorul de drepturi și libertăți al Curții de Apel Timișoara a respins propunerea procurorilor anticorupție.

Instanța a decis că avocatul Panduru poate fi cercetat doar cu restricțiile controlului judiciar, acesta neputând părăsi România și având interdicția „să nu se apropie de martorii Popescu Florin, Capotescu Ioan din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”. Decizia Curții de Apel Timișoara nu este definitivă, iar procurorii anticorupție pot cere judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă a avocatului.

1000x100 casa brutarului

În cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, Cosmin Panduru, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro. Banii respectivi au fost pretinși pentru ca Panduru să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective să vândă un imobil, astfel încât acel imobil să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită. Ulterior, în același context, în ultimele două luni, același avocat s-a răzgândit și și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, bani ce urmau să-i fie remiși în două tranșe. Procurorii DNA l-au reținut marți dimineață exact în momentul în care avocatul primea una din tranșele de bani.