Cursurile de apă din Caraș-Severin au fost repopulate cu puiet de păstrăv

directia silvica

Specialiștii din silvicultură au realizat, de curând, acțiuni de repopulare a apelor din zona montană cu puiet de păstrăv.

Peste 20.000 de păstrăvi indigeni au fost eliberați în apele de munte și toplițele (zonă de liniștire a apei destinată puieților de păstrăv, în vederea acomodării înainte de trecerea lor în apele cu debite mari – n.r.), amenajate pe râurile și pâraiele Higeg (Ocolul Silvic Teregova), Bistra, Șucu (Ocolul Silvic Oțelu Roșu), Pleșu (Ocolul Silvic Rusca Montană), Cerna (Ocolul Silvic Băile Herculane), toate fonduri piscicole gestionate de către Direcția Silvică a Județului Caraș-Severin. Puieții de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Brădișor, din cadrul Direcției Silvice Vâlcea.

„Aceste acțiuni de repopulare cu puieți sunt necesare pentru creșterea eficienței acestor fonduri piscicole și pentru a compensa pierderile naturale înregistrate în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, în special vidra.”, precizează purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Caraș-Severin, Dan Câmpan.

În perioada care urmează, la nivelul ocoalelor silvice care gestionează fonduri piscicole în apele de munte, vor fi îmbunătățite condițiile naturale de habitat a faunei piscicole pe râurile de munte, prin amenajarea de cascade podite și simple, pinteni sau praguri, mai spune Câmpan.

 

 

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/