Cursuri suspendate în containere în care învață elevii timișoreni, din cauza unor probleme la instalațiile electrice

Containerele în care învață elevii de la două școli din Timișoara nu mai pot fi utilizate din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu electricitate, informează Inspectoratul Școlar Timiș. 

Școlile la care au fost depistate nereguli sunt Generală 13, unde elevii învață în șase sisteme modulare, și Școala Generală nr.19, unde sunt instalate 8 containere. Potrivit IȘJ Timiș, copiii nu se aflau la cursuri când au fost identificate problemele. Inspectorul școlar general spune că a sesizat Primăria Timișoara despre acest aspect.

„Am dispus ca unitățile de învățământ unde sunt containere folosite și achiziționate de la o anumită companie să nu fie utilizate până nu se remediază câteva chestiuni legate de funcționare. (…) Eu am înaintat astăzi dimineață către Primăria Timișoara o sesizare pentru a face o verificare la toate containerele, pentru a nu pune în pericol viața elevilor și profesorilor. S-a identificat la Generală 13 că instalația electrică racordată la oraș nu are cabluri securizate. Sâmbătă a venit cineva care se ocupă de administrarea lor și a zis că va dura mult verificarea, dar nu asta contează. Ca urmare, containerele nu vor putea fi folosite.

Sunt diverse clase care sunt față în față și atunci merg hibrid, iar cele unde nu erau obligate să intre, clasele gimnaziale, pot trece în online pentru ca cei din învățământul primar și clasa a VIII-a să desfășoară cursurile. Unitatea de învățământ decide în funcție de spațiul alocat cum procedează. Firele nu sunt izolate, intrau direct în ștecher, a avut loc un subcircuit. Plătim tribut intervențiilor făcute în infrastructura timișoreană, dar asta e altă poveste”, a declarat Marin Popescu.

Containerele pentru unitățile de învățământ au fost achiziționate de Primăria Timișoara. Opt unități au astfel de sisteme instalate – Generală 7, Generală 19, Moisil, Generală 13, Generală 30, Colegiul Bănățean, Liceul Waldorf și Liceul Ortodox „Antim Ivireanu”.

Primăria Timișoara s-a sesizat. Cursurile se suspendă doar în patru unități

După identificarea unor probleme la instalația electrică, s-a decis suspendarea temporară a activității în spațiile modulare la școlile 13, 19, Colegiul Bănățean și Liceul Antim Ivireanul. Echipele companiei producătoare au ajuns astăzi la Timișoara pentru remedierea situației”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

În Timișoara învață în sistem online 17.500 de elevi. Cele mai recente informații indică faptul că în Timiș, 223 de unități de învățământ sunt incluse în scenariul galben, 360 – în cel verde, iar 6 sunt în roșu. În Timișoara 91 de școli funcționează în sistem hibrid, 26 sunt incluse în scenariul verde, iar două în cel roșu.