Cursuri de formare plătite de UE

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin derulează în această perioadă proiectul european „RO4 RURALBIZ”, adresat persoanelor din mediile rurale. Şomeri sau agricultori, ţăranii din trei comune din judeţ sunt aşteptaţi la cursurile care-i vor transforma în antreprenori sau angajaţi.

Proiectul de dezvoltare durabilă rurală se derulează în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea şi va fi implementat în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş. 750 de cărăşeni din comunele Rusca Montană, Zăvoi şi Fîrliug vor participa la cursurile de competenţe antreprenoriale, operator calculator sau cele din domeniul turismului. „Cursurile de formare se adresează managerilor şi angajatorilor din mediul rural, dar şi persoanelor neocupate. Obiectivul proiectului este creşterea nivelului de ocupare în activităţi non-agricole a populaţiei rurale, printr-un set de acţiuni ce urmăresc stimularea iniţiativelor antreprenoriale în domenii care pot genera dezvoltare durabilă şi dezvoltarea de competenţe profesionale care să lărgească posibilitatea de inserţie pe piaţa muncii”, a declarat Petru Buzzi, preşedintele CCIA Caraş-Severin (foto).

160 de persoane din cele patru judeţe vor primi instruire antreprenorială în cadrul celor opt ateliere de afaceri care vor avea loc, în timp ce alte 80 de persoane vor învăţa cum să utilizeze calculatorul. De asemenea, 20 de întreprinzători din regiune vor pleca în Ungaria pentru un schimb de experienţă. „Este prevăzută în proiect şi o vizită de lucru în Ungaria, pentru exemple de bune practici în dezvoltarea afacerilor şi dezvoltarea durabilă a satelor din zonă”, a precizat Petru Buzzi.

Valoarea pentru Caraş-Severin a proiectului „RO4 RURALBIZ” este de peste 2,5 milioane de lei, bani care vin din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial. Reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin sunt optimişti în ceea ce priveşte rezultatele proiectului care ar trebui să se finalizeze în ferbruarie 2013. „Experienţa noastră în ceea ce priveşte proiectele europene a crescut şi ştim exact cum se face un proiect, ce se cere şi care e finalitatea lui. Pe lângă acest proiect mai avem în derulare şi altele, cum ar fi cel axat pe mediul urban, Dezvoltarea culturii antreprenoriale, care este deja la jumătate, cu rezultate foarte bune”, a mai spus acesta.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/